welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Taxi, ferry, boot, bus etc

18-5-2011 Leon

Om7.00 staat er een busje voor ons klaar. We gaan naar het kleine haventje van San Jose del Sur. Daar vandaan vertrekt een ferry. Een hele bijzondere ferry!!
Het is namelijk de " Brakzand'' !! De oude ferry tussen Harlingen en Vlieland. Daar heeft Jeroen als kind op gezeten!
Er hangen allemaal bordjes in het Nederland en overal foto's van de waddeneilanden. De boot ziet er tiptop uit. Bizar eigenlijk dat zo'n boot dan in Nederland niet meer voldoet en helemaal zijn weg vind naar Nicaragua waar hij nog een eeuwigheid mee kan.

We ontbijten met gallo pinto y huevos. Het nationale gerecht. Bonen met rijst en ei. Prima ontbijt materiaal.
Het is een mooi uurtje varen over glad water en met mooi uitzicht op de vulkanen.
In San Jose delen we een taxi naar Rivas. Daar stappen we in een chickenbus naar Managua. We zijn daar rond lunchtijd. Op het busstation eten we vage kip (maar wel lekker) en blijkt dat we naar een ander busstation moeten voor bussen naar Leon. We trakteren onszelf op een collectivo. Onze billen slapen nog van de vorige rit. In een minibusje is net iets meer ruimte. In Leon moeten we weer een taxi nemen om in het centrum te komen. 7 transportmiddelen op 1 dag is wel voldoende. Maar het liep allemaal wel lekker vlotjes. We checken in bij Lazybones. Een leuk hostel met zwembad. En dan op zoek naar het kantoor van Vapues en Jan Strik de hand schudden. Even checken of de drop zijn kant op is gekomen.
We gaan een uur op het centrale plein zitten om te zien wat er allemaal gebeurd zo op het einde van een dag.

 

vorig verslag

volgende verslag