welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Kayaken

17-5-2011 Isla de Ometepe

We zijn heel vroeg wakker. Het is super stil, het water is spiegelglad en we zitten op ons balkonnetje te kijken naar alle vogels die langskomen. Na lang wachten krijg ik eindelijk de kolibri op de foto. De grote ijsvogel probeert te ontbijten en een enorme grote groep aalscholvers neemt de baai over. De fragatvogels zijn er als de kippen bij. Met op de achtergrond het geluid van brulapen.

Na het ontbijt zijn we gaan kayaken. We blijven vlak langs de kant om zo alle vogels goed te zien. We peddelen om twee punten heen en vinden een privé baaitje. Het zwarte zand is gloeiend heet en het water lekker warm. Overal om ons heen zijn aalscholvers en reigers. In de baai is het water spiegelglad. Maar als we teruggaan blijkt dat om de hoek de wind flink aangewakkerd is. We moesten ineens serieus peddelen en kregen flink wat water over ons heen.

We lunchen en houden een siesta. Dan gaan we een stukje wandelen. Er staat een heel jong veulentje. Ik vraag hou oud hij is. nog geen 2 dagen! Hij staat ook echt nog te schommelen op zijn benen.
's avonds is het een stuk drukker in het hotel. Er staat een prachtige oranje volle maan. Er is een fotograaf onder ons die een close-up kan maken van de kraters. Dat is een prachtig gezicht!

 vorig verslag

 volgende verslag