welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Brulapen

16-5-2011 San Juan del Sur- Isla de Ometepe

Om 8.00 lopen we richting de bus. Isla de Ometepe trekt ons meer dan nog een dag in San Juan del Sur. En het weer ziet er ook gunstig uit. Geen regenwolken. We gaan met de chickenbus naar Rivas. Een Chickenbus is een oude, gele, amerikaanse schoolbus. Jeroen past met zijn lange benen niet tussen de banken en we zien door de bodem de weg voorbij schieten. Wanneer je denkt dat er echt niemand meer bij kan dan proppen zich er nog eens 10 mensen bij.

In Rivas nemen we een taxi naar San Jorge om op tijd te zijn voor de ferry. Isla de Omtepe is een eiland met 2 vulkanen in Lago de Nicaragua. Dit meer is het 1 na grootste van Latijns Amerika. Een meer met haaien!
We lunchen in Mococalpa en regelen dan vervoer naar Charco Verde. We praten de prijs naar beneden van een mooi chaletje met zicht op het meer. Het uitzicht is fantastisch. Na een tijdje lummelen komen we in actie. We lopen naar Reserva Charco Verde. Hier ligt een meertje met wat mangrove. Er lopen paarden los en we zien veel vogels. Wanneer we even zitten te genieten van het uitzicht op een tweede vulkaan in een baaitje probeert een paard het hek open te krijgen. Het lukt hem bijna!
Als bonus zien we brulapen. 1 heeft een heel klein babytje op zijn rug. Het zweet staat op onze rug dus gaan we zwemmen in het meer. Ik bekijk ook nog even een hotel voor mijn werk maar ga snel weer verder met vakantie vieren. 

We eten vroeg want het restaurant gaat vroeg dicht en gaan dus ook heel vroeg naar bed. Er is verder niets te doen. Heerlijk!

 

Hotels bij Charco Verde op Isla de Ometepe
Wij zaten in:
Hotel Finca Venetia
Laagseizoen $30 per nacht voor een chalet met uitzicht op het meer.
bar, restaurant, internet, paarden en motoren verhuur.

Er naast ligt de Backpackers
Chico Largo.
Top lokatie voor de prijs.

Iets verderop ligt
Hotel Charco Verde. Pal naast het natuurgebiedje. Ook leuke chaletjes maar niet pal aan het water. De kamers zijn wel met mooi uitzicht. Ze verhuren kayaks. Ook aan niet gasten. Op loopafstand van de andere 2 hotels

 vorig verslag

 volgende verslag