welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Met Sophia!

 

Donderdag 27-11-2014, Marrakech

Sophia komt vandaag!!! Maar pas vanavond. In de ochtend regent het weer flink dus ik lees een stuk in mijn boek en werk mijn reisverslagen bij. Ik moet de deur uit om te lunchen en doe dat bij mijn falafelmannetje. Zijn kipwrap is ook fenomenaal. Ik heb mijn favoriet snackplek gevonden. 5 tafels en een zeer vriendelijke man die zijn borden versiert alsof ik een vip ben!
Omdat er nog een paleis is dat ik niet bezocht heb en natuurlijk moet weten wat ik Sophia wel en niet laat zien ga ik Palais Said bezoeken. Oa omdat het een binnenactiviteit is en het nog steeds regent. Wederom een mooi paleis met prachtige plafonds en versierde deuren etc. Maar na een paar paleizen in 1 week ook een beetje hetzelfde. Ik besluit dat ik Palais Bahia toch iets indrukwekkender vind dus Soof daar mee naar toe ga nemen.

Aan het einde van de middag neem ik de bus naar de luchthaven om Sophia op te halen. Altijd leuk om te wachten in een aankomsthal en families te kijken die elkaar in de armen vallen.
Het duurt even maar dan komt ook Sophia door de schuifdeuren…yeah!!
We onderhandelen nog even strak een goede prijs voor een taxi en gaan richting Riad. En Soof moet zich wel thuis gaan voelen in Casa Sophia.
Om 21.00 zitten we op een dakterras bij het Djemaa el fna plein. Bijkletsen en op tijd naar bed want Soof heeft een lagen reisdag achter de rug.
Het doet mij maar weer eens beseffen hoe fijn het is om naast een Schiphol te wonen. 3,5 uur naar Marrakech. Waar Sophia vanuit Schotland bijna geen keuze heeft aan vluchten en over moet stappen terwijl het verre van aan sluit. Ze is om 5.00 vertrokken en om 19.00 aan gekomen.

 vorig verslag

 volgende verslag