welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Waterval

 

Woensdag 26-11-2014, Ouzoude

Om 8.00 wordt ik opgehaald voor mijn toertje naar de waterval Ouzoude. Met nog 15 mensen neem ik plaats in een minibusje om zo’n 180 kilometer verderop gedropt te worden bij de hoogste waterval van Marokko.

Best lekker om even de stad uit te zijn. Er valt natuurlijk van alles te zien langs de weg. Het echte leven in de plaatsjes, de besneeuwde bergen, palmeria’s, overstroomde gebieden.  De 4  uur durende rit was best ok. Of het de moeite echt waard was??? Ach…als je niets beters te doen hebt, zoals ik, waarom niet. Maar als je beperkt tijd hebt moet je echt niet 8 uur in een busje gaan zitten om 3 uur bij een waterval door te brengen.
We krijgen een gids mee die ons via olijfboomgaarden de kloof in leidt naar de bodem van de waterval. En dan stop je een paar keer bij een uitzichtpuntje waar je ook wat te drinken mag kopen. Onder in de waterval drijven een soort vlotjes met versierde stoeltjes er op. Het ziet er super kitsch uit. Je mag je dan onder de waterval door laten roeien terwijl je op een roze fluwelen troon zit.
En dan aan de andere kant van de kloof weer omhoog. Langs de souvenirwinkeltjes en de restaurantjes. Voor €10,00 mag je een armzalig menu aanschaffen. Het is ondertussen 14.30 dus als je iets wilt lunchen moet je wel. De berberapen zorgen voor vertier en zorgen. Want ze jatten het eten met weinig subtiliteit gewoon van je bord. Als je niet oppast heb je voor dat tientje dus nog niet eens iets te eten.

Om 15.00 stappen we weer in het busje richting Marrakech. Ach, het was best een mooie waterval en ik heb weer een dag stuk geslagen. Dus het is prima zo. Was alleen vergeten hoe gek het kan zijn om als “single” op reis te zijn. Tijdens dit toertje was ik de enige alleenreizende tussen 10 spanjaarden, twee fransen en drie italianen. En dan ben je dus een hele dag op pad zonder een woord te praten. De uitleg was in het spaans/frans/italiaans. Er is me niet gevraagd of ik het kon volgen en ik vond het wel best. Maar als ik spaans dus kan volgen en frans redelijk….dan kan je me best een glimlach gunnen hoor! Maar ik leek wel een enge ziekte te hebben. Zo ontweken mijn groepsgenoten me. Bang voor de moeizame communicatie waarschijnlijk….
Ik had me immers gewassen en mijn tanden gepoetst.

 vorig verslag

 volgende verslag