welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Plumeau

Dinsdag 25-11-2014, Marrakech

Ik zou vandaag eigenlijk op een excursie gaan naar een waterval maar door de hevige regenval zijn er overstromingen op de route dus dan maar niet.
Tja, en wat doe je dan als je alle hoogtepunten van een stad al wel gehad hebt? Dan ga je maar eens kijken hoe modern Marrakech er uit ziet. Daarnaast is het alweer koud dus ik moet toch echt bij de Zara, Mango of H&M shoppen voor een nieuwe trui.
Het is vandaag helder maar koud. Ik loop langs het cyberpark. Waar je wifi hebt. Jaja! En krijg wederom een huwelijksaanzoek. Dus duik ik maar snel kunstnijverheidhal van de overheid in. Ik was het niet echt van plan maar vooruit. De poort is zo wonderschoon dat ie je gewoon naar binnen lokt. En de entree zelf stelt niet teleur. Wat een prachtige mozaïeken muren en fontein weer!
Volgens een boekje is dit een goede plek om een overzicht te krijgen van welke spullen er hier gemaakt worden, hoe, en wat een normale prijs is. Geen verkopers dus die je naar binnen sleuren maar rustig rond kijken.
Bij de tapijten zit een dame te knopen en ik moet naast haar gaan zitten en krijg een cursus. Uiteraard hoopt ze wel op een kleine beloning maar ik vind het prima. Ik heb een stukje tapijt geknoopt en mocht overal foto’s van maken.

De nieuwe stad en het shopping gebied stellen weinig voor. Of ik moet niet goed kijken. Ik ga naar de twee malls en ik slaag zeer goed voor een nieuwe trui maar het aanbod is niet groot. Wel zit er nog een leuke zaak met Marokkaans interieur design maar ik heb het halverwege de middag toch echt allemaal gezien. Dus loop ik maar terug naar de oude stad. Voor het eerst zie ik de besneeuwde bergtoppen in de verte echt helemaal scherp en zonder wolken! Prachtig!
Het is ondertussen namelijk zonnig en zelfs warm. Loop ik daar met mijn nieuwe trui…hahaha. Gelukkig kan ik hem ’s avonds al weer aan.
Na het eten loop ik nog even naar een slager voor een paar blokjes slachtafval. In onze steeg wonen namelijk 3 zwerfkatten. Twee ervan redden zich wel want die hebben een positie veroverd onder de werktafel van de slager maar een kleine zwarte wordt daar niet getolereerd. Ze is heel bang én wil heel graag geaaid worden. Je ziet de tweestrijd continue in haar ogen. We zijn al een paar dagen vriendjes dus ach…dan kan ik haar ook wel een beetje voeren…toch?
Ze vind me fantastisch!!! Ze spint enorm tijdens het kauwen op haar homp vlees. Ik noem haar Plumeau.

 vorig verslag

 volgende verslag