welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

herkansing

Zondag 23-11-2014, Marrakech

We gaan vandaag de joodse wijk een herkansing geven. De begraafplaats is nu wel open. We krijgen een rondleiding van een hond. Honden zie je niet veel hier in Marrakech maar de joodse begraafplaats heeft er een paar die hier rond zwerven. Mijn moeder vind de begraafplaats indrukwekkend. Hij is ook zo anders dan andere joodse begraafplaatsen. Geen rechtopstaande grafzerken maar meer een soort betonnen heuveltjes waar niets op geschreven staat. Ze zijn allemaal wit gekalkt en dat is een mooi gezicht.
Er is markt in de wijk. Op de grond zitten vrouwen groente te verkopen. We kunnen even binnenkijken bij synagoge. Hij is nog in gebruik want er wonen nog ongeveer 200 joden in deze wijk. Omdat er iemand zit te bidden kunnen we niet alle ruimtes bekijken. Maar het is wederom een prachtig stil plekje midden in de drukte.
Op het plein met de ooievaars nemen we een kopje koffie. Bij een werkplaats zijn ze bezig met glas snijden voor een raam en we mogen uiteraard even kijken. De mensen zijn zo allervriendelijkst hier.

Op het Djemaa el Fna plein zoeken we een tafeltje op een terrasje en genieten van een straaltje zon. Het lijkt wel een hollandse lente. Na de lunch gaan we naar de kamer. We zijn beide een beetje wiebelig en doen dus even rustig aan. Daarnaast moeten we mijn moeders tas pakken om te zien hoeveel er nog bij kan. Dan kunnen we tenminste gericht shoppen J

Aan het einde van de middag gaan we weer de straat op. Lekker bij alle winkeltjes kijken en daarna eten. Deze keer ergens binnen want het is toch wel fris. Ik heb een lekkere tajine van draadjesvlees met citroen en komijn en mijn moeder neemt een groente tajine. Lekker kopje thee erna met wat zoetigheden en zo sluiten we een gezellig weekend samen af.

 vorig verslag

 volgende verslag