welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

blauw/geel

Zaterdag 29-11-2014, Marrakech

Ook vandaag tikt de regen zachtjes tegen het zolderraam…ehm zijraam.
We doen dus rustig aan. Mehdi is echt ziek en zijn zwager vervangt hem tijdens het ontbijt.

De paraplu en de rubber laarzen worden er bij gepakt en we gaan er voor vandaag! We laten ons niet uit het veld slaan door een beetje regen. We gaan lopend naar Jardin Marjorelle en stoppen onderweg bij het kunstnijverheidsding van de overheid. Sophia krijgt een uitgebreide les in het knopen van een kleed. Die dames daar zijn echt super goedlachs en gezellig. En moeten ook wel engelen geduld hebben met die trage en slordige toeristen. Op deze manier doe je wel een maand over een tapijtje…hahaha. Volgens mij moeten ze na iedere toerist de helft er weer uit halen.
Er zit ook een instrumentenmaker waar Soof natuurlijk binnen moet kijken en wat cadeautjes moet kopen voor haar muzikale gezin.

We lopen de oude stadsmuren uit en het nieuwe deel van de stad in. Tegenover de ingang van Jardin Marjorelle zitten een paar hippe eettentjes. We nemen plaats in de luie stoelen die in de winkel staan en genieten van werkelijk een hele lekkere quiche en een wrap met geitenkaas.
Ondertussen lijkt de zon te proberen om door te breken. Het regent nog maar een paar druppeltjes als we de sprookjes tuin van yves saint lorent gaan bezoeken.
Wat een oase van rust en wat een sterk kleur gebruik. Het is al mooi in de regen. Ik ben benieuwd hoe het er uit ziet bij goed weer maar vooral ook in een seizoen dat er dingen in bloei staan. Ik moet misschien nog maar eens een keertje terug komen hier.

Onze rode laarsjes steken fantastisch mooi af tegen de kobalt blauwe muren en naast de knal gele bloempotten. Op de signaalrode paden vallen ze zelfs bijna weg.
Tja, en dan ben je dus op pad met een fotograve en voor je het weet ben je een (on)gewillig slachtoffer wat model voor haar moet staan.
En er vallen hier een héle hoop creatieve plaatjes te schieten.

Vanuit de tuin lopen we naar het deel met de moderne winkels. Ook Sophia heeft het kouder dan gedacht dus gaat op truien jacht. Ik koop droge sokken.
En dan de flinke wandeling terug naar het oude deel. De comfortabele rubberlaarzen worden langzaam aan wat minder comfortabel. Those boots are not made for walking J

We eten vanavond even snel wat bij de falafelman omdat het gewoon te koud is om lang stil te zitten.
Op weg naar de riad worden we nog even een winkeltje in gesleurd. Of we alsjeblieft in het Nederlands een bedank briefje wilde schrijven. Meneer had namelijk een pakket met kleding gekregen van een Nederlandse. Dus wij op een krukje zijn halve Engels vertalen naar mooie Nederlandse zinnen. En dan is het toch wel weer leuk hoe veel poëtischer ze hier zich uitdrukken in een bedankbriefje.

 vorig verslag

 volgende verslag