welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Wadlopen

3-5-2014, Vilanculos

De weg van Tofo naar Vilanculos is helemaal niet slecht. We rijden langs de kust en hebben af en toe prachtige uitzichten op mooie baaien. Overal palmbomen en hutjes.
Bij een benzinepomp stop moet de man het winkeltje voor ons open doen zodat we water kunnen kopen. Hij is gelijk door bijna zijn hele voorraad heen.

Om 13.00 komen we aan bij de campsite. Het is nog even spannend want Walt moet Janis een hele steile zandhelling af krijgen. Het lijkt wel een achtbaan attractie.
Mozambique is soms net een grote zandbak dus ook nu weer zit de truc vast en moeten we duwen van Walt. Maar gelukkig is Janis zo weer los.
De camping ligt idyllisch. Aan de kust maar hier geen breed zandstrand maar een zandvlakte. Je kunt hier wadlopen en er is mangrovebos. Er staan werkelijk prachtige bungalows op palen met een grote veranda met mega uitzicht. 8 bedden per bungalow en voor €8,- per nacht kunnen we upgraden.
Ik had het willen filmen toen Walt vroeg: ”wie wil dat?”. Ik heb nog nooit zo snel 20 handen omhoog zien gaan!
De snelst beantwoorde vraag van de tour!
We moeten nog wel even de tenten op zetten want die zijn 2 dagen geleden nat ingepakt.

Walt neemt ons mee voor een wandeling op het wad. Overal traditionele zeilboten. Het is een flink stuk lopen voor we bij de waterrand zijn. Walt doet zijn shirt uit en rent theatraal de zee in, en hij rent, en rent en rent……en staat nog steeds niet knie diep in het water. Pootjebaden voor gevorderden. En het is nu ook weer niet dat je afkoelt van dit water. Het is echt super warm.

We liggen dus nog maar even bij het zwembad want die geeft wel verkoeling. Na het avondeten ontstaan er spelletjes van de variant “kan jij dit? “. Zoals een briefje van $5 van de grond oprapen met je mond en je mag met niets anders de grond aan raken. Voeten plat op de vloer, hurken. Handen op je rug om rond je enkels en geen knie aan de grond. Floor laat zien hoe het moet en alleen Walt krijgt het ook voor elkaar. Hilarisch en heel veel bijna-gebroken neuzen en vermiste voortanden J
 

 vorig verslag

 volgende verslag