welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

vast in een zandbak

1-5-2014, Tofo/Barra

Het is mistig en nog donker als we om 5.00 op staan. Met als gevolg dat alles nat is. Het gras, de tent en in no time je schoenen en je broek.
We ontbijten en we maken een lunchpakketje. Snel de tenten opruimen en net als de zon op komt rijden we de campsite af. De grote oranje bal tegemoet.
Het eerste deel van de rit rijden we nog door groene grassavanne met redelijk wat huisjes. Langzaamaan komen er steeds meer palmbomen en worden de huisjes meer hutjes. Van palmbladeren gewoven wanden en palmbladeren daken.

We rijden langs een enorme optocht want het is vandaag de dag van de arbeid. Alle bedrijven presenteren zich met hun medewerkers in bedrijfskleding maar ook de boksclub en ambulance. Achter op een pick-up truck staat een buro met een burostoel. Een medewerker zit achter een computer aan die tafel uit te beelden wat hij zoal de hele dag doet. Vol trots!

Tegen 13.30 rijden we Tofo binnen. Wat in 2005 een zandweg was met 4 bungalowlodges is nu een lange strook bebouwing. En niet alles is charmante laagbouw met riet maar ook gewoon 4 hoog en beton. De zandweg is er wel nog steeds.
Op weg naar Bamboozi lodge horen we dat die gesloten is. Walt gaat even bellen en keert de truck om. Wij kijk eventjes op het strand tot ie klaar is.
In Barra ligt Barra beach Lodge wat van de zelfde eigenaar is. We moeten daar heen. Het strand is daar net zo mooi en het is 7 kilometer verder op.  Ook hier is lekker veel duinzand dus Janis( de truck) komt goed vast te zitten. We mogen met zijn allen duwen om haar los te krijgen.

Als verrassing krijgen we ter compensatie huisjes dus we hoeven de komende twee nachten niet te kamperen. We delen een huisje per 6 personen. Snel de bikini aan en nog even naar het strand. Dan langs de bar voor een (virgin) cocktail om bij het zwembad op te drinken. Vakantie!

Neil heeft ’s avonds wederom een heerlijke maaltijd in elkaar gezet. Karbonades van de braai, aardappeltjes in de schil met knoflook, sla en…….. gemsquash. Op mijn verzoek J Open gesneden, gevuld met wortel, paprika, mais en kruiden. Uit de oven
Heerlijk!

Het wordt wederom een gezellige avond. Neil loodst me door zijn muziekcollectie heen. Veel lekkere nummers. Maar wat doet Michael Bublé tussen Megadeth en Metalica in ?!?!?!

 vorig verslag

 volgende verslag