welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

sterren

30-4-2014, Maputo

Een rijdag waar weinig over te vertellen valt. ’s Ochtends de spullen ingepakt in Kruger National Park na wederom een koude nacht. En dan in de truck zitten en je laten vervoeren terwijl je uit het raam kijkt.
De grens overgang met Mozambique ging redelijk vlot. Er ging alleen nogal wat tijd zitten in de papierwinkel voor de truck. En dan zijn we in weer een nieuw land. De verkeersdrukte rond de hoofdstan Maputo is indrukwekkend. De wegen zijn nog niet klaar voor deze hoeveelheden. We staan daar dan ook een flinke tijd in een file.
We komen vlak voor het donker aan op campsite Casa Lisa waar we welkom geheten worden door een grote groep muggen.
Wij zetten de tenten op en Neil maakt een lekkere spagetti daarna verdwijnen we allemaal snel richting bar voor een drankje en om van de muggen af te zijn.
Na een gezellige avond worden we de bar uit geveegd. Het is immers 23.00!
J
De campsite heeft geen elektriciteit maar loopt op generatoren dus het licht gaat nu uit.

De sterren hemel is hier dus ook prachtig. Geen kunstlicht vanaf de grond in velden of wegen te bekennen. Neil heeft een hele gave app op zijn telefoon staan waarmee je de sterrenhemel kunt bekijken en gelijk de juiste namen bij de stelsel kunt leren. Het ding weet gewoon waar jij je onder die sterrenhemel bevind en hoe je er tegen aan kijkt.  Leuk!
 
 vorig verslag

 volgende verslag