welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Safari

29-4-2014, Krugerpark

De wekker gaat om 5.00 na een behoorlijk koude nacht. Om 5.45 staan er 2 jeeps klaar voor onze jeepsafari. De zon komt al bijna op.
Het eerste wat we zien zijn klifspringers. Een klein hertje dat op de rots ligt op te warmen.
Het is flink speuren maar af en toe zien we iets in de verte. De eerste waterbuffel, de eerste witte neushoorn en wat kudu’s. Vlak voor de eerste pauze rijdt gids Chrisman langs een leger van 2 hyena’s met een welpje/pup. Ze liggen uit te buiken. Super dichtbij! Heel gaaf om te zien.

Ik was wat minder gecharmeerd van de zwarte mamba op de weg. Ik heb het niet zo op slangen ook al weet ik hoe bijzonder het is om ze te zien.

Na een koffie en plaspauze gaan we weer onder weg. En eindelijk zien we zebra’s. Zo vreemd dat we die tot nu toe nog niet gezien hadden. Ze lopen overal om ons heen dus alle close-ups kunnen gemaakt worden. De drinkende giraffe later is ook leuk.
De zoektocht naar leeuwen gaat door maar het ziet er niet goed uit. Andere rangers hebben ze ook niet gezien.
Na de lunch spotten we een saddle billed stork en nijlpaarden. Nieuw was ook de waterbok. Eindelijk wat neushoorns die minder ver weg stonden zodat je de hoorn ook werkelijk kon zien.
Bij een watertje een krokodil, een watermonitorlizzard en een hamerkop.
We stoppen ook nog even bij een boom waar de restanten van een impala in hangt. Het werk van een luipaard.

Om 16.00 zijn we terug in het kamp. Snel douchen met uitzicht over de savanna en foto’s maken van het kamp voor het donker is.
Een deel van de groep is op sunsetsafari. Tijdens het wachten bij het kampvuur pakt Neil zijn gitaar er bij. Meestal krijg ik kriebels van jongens met gitaar maar Neil heeft smaak en speelt fatsoenlijke muziek ipv alleen van die dweilnummers. Een paar Greenday nummers en ik ben al tevreden
J
De chickecurry smaakt ook super goed bij het kampvuur.

 vorig verslag

 volgende verslag