welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Hek er om.

16-5-2014, Livingstone

Het eerste uur van de route gaat over een zandpad naast een gloednieuwe weg. Vandaag zal dus ook wat minder vlot verlopen dan voorzien….
Om 14.00 komen we aan in Livingstone. We kunnen even over het lokale marktje lopen dat eigenlijk alleen boeiend is als je op zoek bent naar tweedehands kleding of dekens.
Bij de apotheek halen we de pillen voor Bilharzia. Ze kosten hier amper €2 en volgens de dokter zijn het de goede.

Om 15.30 komen we aan bij campsite riverfront. Tot grote verbazing van Walt ligt die nu plotseling in een National park waar entree voor geheven wordt. Of ie even $470 wil aftikken?
Dat heeft ie niet dus moet hij bij ons lenen. Op de camping horen we dat deze entree sinds 2 dagen geldt en ze bang zijn dat ze hun klanten massaal kwijt gaan raken. De camping is mooi maar het voegt niets toe dat het nu in een zogenaamd nationaal park ligt. Het is niet echt een park waar je op safari gaat. Het is wel goed dat dit gebied aan de rivier beschermd word tegen over ontwikkeling en bebouwing….maar ik denk dat dit de campsite inderdaad een klap gaat geven.

Vanaf het bargedeelte van de campsite kijk je ove de rivier de Zambezi en in de verte zie je de nevel van de watervallen. Je hoort hem hier razen!

Ik neem een upgrade. Een tent met een bed en een lampje. Zo voor de laatste dag wel fijn. Kan ik rustig mijn tas opnieuw pakken.
Iedereen verdwijnt richting zwembad maar ik ben een beetje rusteloos. Dus eerst die tas maar eens goed inpakken en daarna Neil helpen met de afwas. Niet dat ik daar zo’n zin in had. Ik heb namelijk een schurfthekel aan afwassen maar ik verveelde me en de dag ervoor had ik aan Walt verteld dat ik op “stuiterbalmomenten” zelfs afwassen overweeg.
Die opmerking backfirede dus flink
J

’s avonds eten we vlees van de braai en zoete aardappels. De groep valt een beetje uit elkaar. Er zijn douchers, barhangers en bij de truck zitters. Ik lig er weer redelijk op tijd in. De vele laten avonden en vroege ochtenden hebben de reserves een beetje uitgeput.

 vorig verslag

 

 volgende verslag