welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Luipaard... check!

28-4-2014, Kruger NP

Om middernacht ben ik een stukje gaan wandelen. De standaard “eerste nacht dus rommel maag en darmen” moesten even stevig toe gesproken worden. Heerlijk om in het donker rond te lopen bij een best aangename temperatuur. Na mijn wandeling sliep ik weer prima.
Om 6.00 was ik weer wakker en ben ik dus maar de dorm uit geslopen en op een bankje gaan zitten schrijven.
Twee uur later zijn we klaar voor vertrek. Na een korte stop bij een mall voor ontbijt rijden we richting Krugerpark. Om 10.30 rijden we door de Paul Krugergate en zien gelijk een wrattenzwijn. Vlak erna de fameuze impala’s en de eerste giraffen. Dan een tijdje niets en de eerste nijlpaarden.
Zeer bijzonder was de kameleon die de weg over stak. Voetje voor voetje met iedere keer een soort shuffle. Ze lopen zo gek!

Vervolgens bijna een uur vast in een file om niets. Alle auto’s stonden te kijken naar niets. We rijden langs de Sabie rivier en zien grote groepen olifanten op de zandbanken. Op de brug zien we van alles. Schildpad, krokodil, olifanten, kudu’s en twee visarenden.
Bij Skukuza campsite gaan we lunchen. Een prachtige plek aan de Sabierivier.
En dan richting graskopkamp. Onderweg belanden we in een kudde olifanten. Links, rechts, voor ons…. Altijd indrukwekkend.

En dan ……..loopt er een LUIPAARD over de weg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tig keer op safari geweest in zuidelijk Afrika en nooit gezien!

Aan het einde van de dag komen we aan bij onze campsite waar Walt een hilarische demonstratie in tent opzetten geeft.
De camping ligt in Kruger park. Er zit een elektrisch hek omheen maar we kijken uit over het park. De douches en de wc’s zijn geniaal. De zijkant is open en jij kijkt al plassend of douchend uit over de wildernis.

Het is al donker aan het worden als we de tent op zetten. Neil heeft cottagepie gemaakt dat we heerlijk op eten rond het kampvuur. Het is al knap koud aan het worden dus na het eten gaan we even richting de bar.
Om 23.00 ga ik naar mijn tent want het is morgen vroeg op.

 vorig verslag

 volgende verslag