welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

voorin

15-5- 2014, Lusaka
Ik word pas wakker als het ontbijt begint. Even vaart maken dus. Om 6.00 rijden we de camping af. Maarten is vandaag jarig dus daar zingen we voor. Maarten en ik hadden afgesproken om vandaag om beurten voor in de truck te zitten om Walt gezelschap te houden. Maar Maarten is zelf te moe om wakker te blijven. Net als de rest van de groep eigenlijk. Het feestje van gister hakt er in.
Uiteindelijk zit ik dus de hele dag voorin. Te strijden met mijn eigen zware oogleden maar het is wel een keer heel leuk.
Het is sowieso leuk dat Walt dit doet. Iedereen heeft al eens een dag(deel) voorin gezeten. Je zicht op het leven om je heen is toch anders wanneer je er recht op af rijdt dan wanneer je uit een zijraam kijkt.

Het is een hobbelige rit met ongelooflijk veel hoge verkeersdrempels en veel politiecontrole. De route is verder erg mooi. Heuvelachtig en groen.
We speuren naar een benzine station maar komen heel lang alleen door gehuchtjes. Als we dan eindelijk een pomp vinden is er geen toilet maar ik vraag bij het cocacolaverdeelstation  of we daar naar het toilet mogen. Het slot gaat van het personeelstoilet af. Vies maar fijn!

We komen pas om 16.00 aan in Lusaka en hebben nog niet geluncht. Onderweg zijn we niets tegen gekomen en Neil is door zijn voorraad heen.  De rit duurde ook weer een stuk langer dan verwacht
De groep is ronduit chagrijnig. Ik heb last van de bijwerkingen van de Malariamedicatie waar ik wel blij van word. Minder eetlust!
Dus deze late lunch boeit me niet echt.

Om 17.00 rijden we weg bij het winkelcentrum waar we gepauzeerd hebben. Het is 11 kilometer naar de campsite maar we zitten in de avondspits dus we doen er meer dan een uur over.
We zetten de tenten dus op in het donker. Neil flanst een matige maaltijd in elkaar ( zijn eerste matige). Pasta met tonijn maar zonder de smaak.
Maar mij kan het niet zo veel schelen. Ik ben te moe om te eten en lig al om 21.00 in mijn tent. 

 vorig verslag

 volgende verslag