welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Alweer een luipaard....

14-5-2014, Chipatta

Slecht en kort geslapen. Het was warm, er lag een man te snurken, een hard bed en de krekels hielden me wakker. Mijn wekker wekt mij namelijk met het geluid van krekels en die klinken precies zo als de echte. Ik bleef dus maar wakker worden van de buitengeluiden omdat ik dacht dat  mijn wekker ging. Halverwege de nacht de wekker op “meeuwen” gezet maar mijn onderbewustzijn trapte er niet in.

Om 5.00 zit ik aan het ontbijt en om 5.30 zitten we in safarijeeps. We hebben besloten vandaag een laatste poging te doen om leeuwen te zien. En ik hoop persoonlijk de wilde honden alsnog te zien.
Het is nog donker als we starten en de zon komt prachtig mooi op. De aapjes bij de ingang zijn al actief. We zien gelijk olifanten en een giraffesoort die alleen in dit park voor komt.
En dan….Luipaard!!! Alweer!. Dit is echt niet normaal. Weer kuiert ie op zijn gemakje langs ons en hebben we alle tijd om hem te bekijken.

Verder zien we nog de kraanvogels waar ik een zeer groot zwak voor heb ( anders zou ik er geen tattoo van hebben). Ben dus in mijn nopjes. Bij de rivier mogen we de jeeps uit en is er theepauze. We nippen van ons bakkie, knabbelen aan ons koekje en kijken naar de nijlpaarden en de monitorlizzard. Genieten!
We rijden een flink stuk om de wilde honden te zoeken maar alleen hun prooi van eerder die ochtend ligt nog op het veld. Er zit een grote bateluer op die de restjes op eet. Ook mooi om te zien….maar het is geen wilde hond
L

Om 10.00 zijn we weer terug en Neil heeft een brunch klaar staan. Wel zo fijn want we hebben nu al honger. Daarna breken we de tenten af en om 11.00 verlaten we South Luangwa.
Floor is vandaag jarig dus de Truck is versierd en we hebben allemaal zo’n roltoetertje gekregen. Feest!!
Om 13.30 rijden we de campsite op in Chipata. De middag wordt gevuld met lezen en praten bij het kampvuur. Het is hier namelijk wat aan de frisse kant. We rijden nu parallel aan een internationale groep en we mengen gezellig. Ik praat een groot deel van de avond met Walt en Tabby ( de gids van die andere groep) over het “nomaden” leven.
De verjaardag van Floor wordt door vele gevierd met rumcola. Floor leert me "sterrenplukken". Een beweging die door kan gaan voor dansen voor de mensen die niet kunnen dansen :-)
Het is nog vroeg als de karaoke aan gaat. En zonder dat ik iemand wil beledigen…… ik heb het zelden zo vals gehoord. Pas als de halve groep mee zingt wordt het om aan te horen.

Ik ga naar de kamer, die ver van de bar ligt, maar kan het karaoke avontuur gewoon blijven volgen. Na 22.00 moet de machine uit en pakt Neil zijn gitaat. Dat klinkt veel beter maar nog steeds heeeel luid. PROOOOOSSTTT!!!!
Toch val ik uiteindelijk in slaap. Zelf niet drinken is soms wel eens nadelig….hahaha

  vorig verslag

  volgende verslag