welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Wandelsafari

13-5-2014, South Luangwa

De wekker gaat om 5.00 want er staat een jeep en wandelsafari op het programma. Hoogtepunt is een luipaard. Hij ligt onder een boom in het gras, kijkt ons aan, rolt om, geeuwt, rekt zich uit, staat op, gaat plat liggen om te loeren naar een impala, geeft het op en loopt naar zijn boom, klimt er in en gaat zijn impala van gister die daar hangt verder op eten. Je hoort de botten kraken en hem smakken. Machtig mooi!
Er komt ook nog een hyena kijken. Die dieren hebben hun bouw ook niet mee. Zijn hele lichaamstaal lijkt te zeggen…..ahhh, ik wil ook een hapje….

Tijdens de wandelsafari zien we impala’s en puku’s. Een antiloopsoort die daar wel wat op lijkt. We zien ook waterbokken en ooievaars. En van op gepaste afstand olifanten. Zo lopen door de natuur is toch een hele andere manier van het beleven dan vanuit een jeep!

Om 10.00 zijn we weer terug en gaan aan het zwembad liggen. Na de lunch gaan we daar weer mee verder. Om 16.00 gaan de meeste op middag/avond safari. Inclusief Neil. Hij wilde graag maar vond dat ie niet mee kon omdat ie moest koken. Onzin natuurlijk. Hij heeft voorbereidingen getroffen en geeft mij instructies zodat ik het af kan maken. Om 19.00 start ik samen met Walt aan het koken. Lekker rustig is het nu op de camping. Met een stoeltje voor de pannen. Af en toe roeren en vooral orders van Walt opvolgen. Die is helemaal in zijn element als drillinstructor.
Wonder boven wonder lukt het eten heel aardig. Nou ja, mijn geroerbakte kip met groente is prima in orde. De rijst waar Walt voor verantwoordelijk was zit voor een groot deel permanent vast aan de bodem van de pan.  Volgens Walt moesten we de instructie van hoe het moest volgens Neil gewoon negeren Zijn techniek was veel beter….. nou, niet dus. ..haha

Ik was bewust niet mee gegaan met de avond safari omdat mijn ervaring is dat je weinig ziet en ik mijn geld een beetje wilde sparen. Ik heb zelden spijt van mijn beslissingen maar deze keer ben ik toch knap zuur. De groep heeft namelijk een aantal wilde honden gezien en die staan heel hoog op mijn wensenlijstje…..jammer.

De avond is een beetje saai. Iedereen is verdeeld. Een paar slapen al, er zijn er douchen, een aantal zijn naar de bar. Alleen Neil, Walt, Nicole, Maaike en ik hangen nog wat rond bij de truck. Er vloeit alleen iets te veel alcohol waardoor niet iedereen even gezellig blijft dus haak ik af.

  vorig verslag

 volgende verslag