welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Afrikaaaaa

26-4-2014, Naar Johannesburg

Na een vruchteloze dag met een kraampje op koningsdag rijden we naar Schiphol. Alles ging heel vlot dus ik ben er veel te vroeg en kan inchecken zonder rij en doorlopen bij de douane.
Om 19.15 vertrek ik richting Londen. Ik zit naast een medereiziger (Chretien) op dit eerste stuk. Na ruim een uur landen we om 19.00 in Londen en om 21.30 vertrekken we richting Johannesburg. Een rustige vlucht waar op ik prima heb kunnen slapen.

Om 8.50 landen we en om 9.30 heb ik mijn tas al en ben ik al door de douane. Lekker vlot. En dan op zoek naar iemand met een sSoestringbordje. Ik ontmoet de groep en de reisbegeleider (Walt) en de kok ( Neil). Rond 10.00  zitten we in de truck en rijden we de luchthaven af. 8 uur rijden met een aantal plas en eetpauzes bij benzinepompen en shoppingmalls.
Aan het begin van de dag was het lekker warm met een flinke wind maar na het middaguur regende het. Het mooiste deel van de route over de pas viel een beetje in het water….eh in de wolken.

Het is al donker als we aan komen bij Gecko Lodge in Hazyview. Gelukkig hoeven we geen tenten op te zetten maar slapen we de eerste nacht op slaapzalen.
Snel opfrissen en de tassen reorganiseren en dan naar de bar. Neil heeft een super braai gemaakt. Een super begin van de reis 

 vorig verslag

 volgende verslag