welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Everglades

26-5-2011. Miami

Everglades.... here we come!!!

Het is ongeveer 2 uur rijden tot aan het Everglades NP. De logica van de wegen en de borden ontgaat ons volkomen dus ik ben geheel onverwacht een paar keer verplicht af te slaan terwijl ik dat helemaal niet wil.
En dan horen we een muziekje in de auto terwijl de radio uit staat. We begrijpen er niets van. Het lijkt wel een telefoon. We stappen uit bij de fruitkraam "Robert is here"en gaan op onderzoek uit. Ja hoor! onder de stoel ligt een blackberry. Het toetsenbord zit niet op slot dus we kunnen in de adressenlijst. Nr 1: Casa.
Hmmm, met mijn beste spaans bel ik op. Mevrouw begreep er geen fluit van maar 5 minuten later belde er een meneer. De eigenaar van de telefoon. Dolblij dat we eerlijke vinders waren.
En dan moet je afspreken hoe je de telefoon gaat terug geven en blijkt meneer gister een vlucht naar huis te hebben genomen naar Buenos Aires. We zitten aan de telefoon met Argentinië!!
10 minuten later belt hij terug. Hij heeft iemand geregeld die de telefoon komt op halen in ons hotel.

Na dit avontuur zijn we klaar voor het Everglades avontuur. Het park ziet er heel anders uit dan je zou verwachten. geen groene velden met hoog gras maar naaldbomen, gele vlaktes, stukjes tropisch bos en meertjes. Heel afwisselend. We lopen het bekendste pad. De anhinga trail. Allemaal super gepolijst aangelegd. De dieren zitten in hun natuurlijke omgeving maar het lijkt of je in een dierentuin loopt. We zien baby alligators en mega vette alligators. Een groep gieren en de Florida softshell turtle. Bijzondere beesten om te zien! Ze hebben een schattig slurfneusje. 2 klimmen de kant op. Eentje heeft een flinke hap uit zijn schild. En dan beginnen ze te graven en staan de vogels er omheen te kijken of er al eieren komen. De regen dwingt ons om terug te gaan naar de auto.

De volgende stop is een uitzichtpunt over typische grasvlaktes die nu droog staan. De stop erna is een prachtig stukje regenwoud met enorme bomen vol bromelia's en een zeer grote hoeveelheid muggen. De lucht is heel donker en het onweert in de verte. We beginnen dus niet aan de langere wandeling maar rijden naar het eindpunt van deze weg: Flamingo. Die zien we niet maar de uitzichten over de eilandjes voor de kust zijn prachtig.
We worden helemaal hyper als iemand vlak voor onze neus wijst op zeekoeien!!! Zo gaaf! En zo dichtbij!!
We hadden niet verwacht die te zien.

En dan is het tijd om om te draaien als we voor het donker in de bewoonde wereld willen zijn. We stoppen nog een paar keer kort maar de muggen lijken wakker geworden door alle regen. We zien nog een aningha (slangehalsvogel), ibissen en een roofvogel die een grote vis vangt.

We sluiten de dag af in een Mall. Gewoon om te zien hoe die er uit zien en om naar de bioscoop te gaan. Maar het is er (wederom) stervenskoud dus ze zin in een filmpje verdwijnt als sneeuw voor de zon. We gaan eten bij TGI friday. Garnalen met een flinke stronk broccoli. Heerlijk, eindelijk weer eens groente!

vorig verslag

volgende verslag