welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Cultuurschok

25-5-2011, Miami

Om 3.00 worden we wakker gemaakt. om 4.00 staat het shuttlebusje voor ons hostel in Granada en om 5.00 gaan we door de douane en verlaten daarmee Nicaragua.
We vliegen naar Miami vandaag. Het is daar twee uur later dus komen we aan om 11.55. Waarom staat in de VS de airco altijd op standje vrieskou?!?!

We pinnen, we lunchen en nemen de shuttle naar de autoverhuurder. Bij de balie zetten ze ''middle'' op het kaartje en dan moeten we naar de parkeergarage. De jongen zegt:''zoek er maar eentje uit in die rij''.
Daar staan toch bakken van auto's!! Niet normaal! Dodges waar je 6 kinderen in kwijt kunt en over een pony kunt rijden zonder dat de bumper beschadigd.
Gelukkig is er ook een ''kleinere'' Chevrolet. Ik kruip achter het stuur en praat mezelf moed in. Ik heb nog nooit in een automaat gereden en het voelt heel tegennatuurlijk om niet te schakelen. Mijn linker voet hou ik zo ver mogelijk naar achter om te voorkomen dat ie de koppeling gaat zoeken.
En dan met een basic wegenkaartje de chaos van kruisende snelwegen op. Gelukkig ligt ons hotel vlakbij de luchthaven dus is het maar een korte vuurdoop.

We checken in en gaan richting Miami Beach. Op een gegeven moment komen we over een brug en zien de skyline met het blauwgroene water en de hoge gebouwen. Een gaaf gezicht!.
We rijden wat rond in South Beach. Wat een pracht en praal en wat een contrast met Nicaragua waar we vanochtend nog een paard en wagen inhaalde.
De auto zetten we neer op een parkeerplaats om lopend de art deco wijk te kunnen bekijken. Ik had verwacht dat het om een paar gebouwen zou gaan maar het zijn er echt heel veel. Het ziet er echt mooi uit. We kijken uiteraard ook even op het strand. Daar zijn vooral veel mooie mensen die dat ook van zichzelf weten.
We pakken de auto weer en rijden het hele eiland over en nemen stukjes luxe woonwijk mee. Om nog even in Latijns-amerikaans stijl te blijven eten we wat bij kiprestaurant ''tropical pollo''. De salade die ik krijg is genoeg voor 2 maaltijden.
Een lange dag vol indrukken dus op tijd naar bed want we zijn op!

 vorig verslag

 volgende verslag