welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Koetsje

23-7-2012, Taroudent

Het beloofd weer bloedheet te worden dus gaan we vroeg het stadje Taroudent verkennen. Het is niet toeristisch en eigenlijk ook niet heel bezienswaardig en dat is juist de charme. Er gebeurt op straat veel. Overal zitten kleine winkeltjes. Slagers naast smederijen naast meubelmakers.
Bijzonder aan Taroudent is dat de muur om de stad nog staat. We lopen het oude Kashba deel in. In de poort is een dame een soort dierenwinkel begonnen. Op de trap zitten 2 pauwen, 2 parelhoenders, 3 eenden, wat cavia's, een konijn, 3 schildpadden en een egel. Een vreemde beestenboel die ik daar niet verwacht had.
We worden ook verrast door een serie muurschilderingen in een heel vervallen deel van de stad.

De hitte begint toe te slaan dus lopen we via de souq's richting het hotel. We slaan groente, fruit en noten in om zo een lunch voor bij het zwembad te maken. Omzeilen we gelijk het probleem van de gesloten restaurantjes.
De rest van de middag kunnen we niet anders dan bij en in het zwembad liggen. Het is weer ver boven de 40 graden.

Om 18.30 verzamelen de liefhebbers zich voor een rondje met een koetsje langs de muren. Dat klinkt heel fout maar de muur is 7,5 kilometer lang, het is nog steeds boven de 40 graden en 3 kwartier in een koetsje kost €2. Wij steunen dus de kleine zelfstandige koetseigenaren en genieten van een beetje wind in de haren. Ze stoppen bij een grot die in een film is gebruikt en bij een poort waar we de muur ook op kunnen klimmen.
De zon gaat langzaam onder waardoor de muur een hele mooie roze/oranje gloed krijgt.  Het was dus echt de moeite waard.

Op het plein is het enorm druk. Er zitten zelfs al mensen met eten en drinken voor hun neus klaar. Zodra je de moskee hoort stroomt het plein leeg. Grappig om te zien hoe veel mensen naar de moskee gaan maar dat er ook een groep is die zich meteen op het eten en drinken stort. 
Het begint lekker te waaien en een beetje af te koelen en op het plein is veel te zien. Met een tagine kefta en een muntthee is het dus een top avond.

1 van de dames uit mijn groep komt vanavond bij mij op de kamer slapen. Dan durven we de deur wel open te laten staan. Alleen dan tocht het wat door en koelt de kamer een heel klein beetje af.

 vorig verslag

 volgende verslag