welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Feeling hot, hot, hot

22-7-2012, Taroudent

Na het ontbijt moeten de wandelschoenen nog 1 keer aan. Ik heb nikst tegen wandelen maar ik heb een blaar in een blaar dus deze schoenen vervloek ik.
Het is ongeveer een half uur de berg af naar Imlil. Hier worden we herenigd met onze bagage en nemen we afscheid van de muilezel mannen.
De route naar Taroudent is een prachtige bergpas maar dus ook een zeer slingerende weg. We moeten een paar keer stoppen voor iemand die ziek is. Heel sneu.

In Taroudent is het 49 graden en de stad is uitgestorven. We moeten even zoeken naar een plek waar ze eten klaar willen maken. Vanwege de ramadan zijn de meeste restaurantjes gesloten.
Op het grote plein kunnen we terecht. Na de maaltijd van salade, vleesspiesjes en frietjes gaan we naar het hotel. Het heeft een zwembad waar ik erg blij mee ben want de kamers zijn bloedheet. Geen airco en zelfs geen ventilator. Kortom, binnen is het ook tegen de 40 graden. :-(
Om 17.00 liggen we in het zwembad omdat je simpel weg niets anders kunt en wilt doen. En om 21.00 gaan we de straat op om wat te eten.
Het uitgestorven stadje is volledig tot leven gekomen. De terrasjes zitten vol mannen die met thee en water de schade van een dag drooglegging met 50 graden proberen in te halen.

 vorige pagina

 volgende verslag