welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Hamam in de bergen

20-7-2012, atlas gebergte

Vandaag wordt een pittige dag. Het is 's ochtends al warm en we moeten 2 uur lang flink stijgen over een hobelig pad. Ik kan niets leuks vertellen over die 2 uur. Wat een hel!
Daarna nog 2 uur lopen over relatief vlak terrein tot aan de lunchplek. Onderweg hebben we nog wel even de wonden van een oude man verzorgd die naar was uitgegleden. De losse stenen zijn ook link.

Na de lunch is het nog een klein uurtje met een irritant klimmetje er in. We slapen in een Gite in een prachtig klein dorpje. Een Gite is een soort herberg. We slapen in een slaapzaal of op het dak. Er is een keuken die de kok kan gebruiken. De Gite heeft ook een hamam. Een washok waar voor €2,- ze de boel warm stoken met een houtvuurtje. Je kunt er met 4 man tegelijk in en je wassen. Aangezien de douche ijskoud is en we na 2 dagen stofhappen en geen water wel erg vies zijn is die hamam een fijne optie. Dat hier een toilet is vind ik ook wel fijn na 2 dagen rotsen zoeken om achter te zitten in een kaal en open landschap.

In de namiddag liggen we met muntthee op de matjes op het dakterras lekker te schrijven en te lezen.

's avonds slaap ik weer onder de blote hemel. In de kamer is het me te benauwd. Daarnaast vind ik onder de sterrenhemel slapen super. Helemaal op een dakterras waar 's nachts geen kikkers op bezoek kunnen komen.

 vorig verslag

  volgende verslag