welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Cameramountain

19-7-2012,

Het was afgelopen nacht koud in de tent! Zeker voor de mensen die geen slaapzak hadden mee genomen.

Vandaag is een redelijk eenvoudige wandeldag. De lopen vrij vlak door een vallei.
De dorpjes zijn prachtig. Huisjes die bijna op elkaar gebouwd lijken tegen de berghelling aan. Overal nieuwsgierige kinderen en af en toe moesten we de pas in houden omdat er iemand voor ons liep met een kudde schapen of een koe.

Bij mensen thuis gaan we thee drinken. de kippen lopen er door de woonkamer en ze hebben een stopcontact in de boom! Ander gek item zijn de ski's die in de tuin liggen. Het is nu moeilijk voor te stellen dat dit in de winter een populair skigebied is.

De wandeling is vandaag leuk omdat hij eenvoudig is waardoor je de tijd hebt om om je heen te kijken. We komen vandaag door een groen landbouwland met dorpjes. De vrouwen dragen kleurrijke kleding terwijl ze kromgebogen onder de takken hout lopen.
Onder een stel walnootbomen liggen de matjes alweer klaar. Lunchtime!
De bomen liggen naast een irrigatiekanaaltje waar iedereen dankbaar zijn voeten in hangt. Na 4 uur lopen is dat heerlijk. De thee komt er al een en we kunnen even een powernap doen voordat de lunch komt. Het is vandaag zo'n 32 graden zonder een wolkje aan de lucht. Dan is in de schaduw leggen even heel fijn.
De heren hebben weer een enorme bak rauwkost gemaakt met rijst en tonijn. Erg lekker!

Na de lunch lopen we nog een stuk langs de rivier en de pruimenboomgaarden. Overal langs de route staan de gevulde kratjes met pruimen klaar om op gehaald te worden.
Bij een heel klein winkeltje in 1 van de dorpjes kopen we een lauwe cola. De suiker en het vocht zijn zeer welkom.
Na het dorpje wordt de wandeling een stuk onaangenamer. We lopen over een kale berg zonder beschutting en moeten een uur lang stijl om hoog over losse kiezels.
Wat is er ook alweer leuk aan een trekking???

Compleet gesloopt bereik ik de top. Hier staan lekker veel kleine struikjes en er is geen mens in de buurt dus vele lassen hier een plasmoment in. Ik ook.
Hierna gaat het een uur de heuvel af maar wederom over wegrollende steentjes. Een aanslag op je concentratie en je enkels. Beneden steken we de rivier over via een zeer gammel bruggetje en dan wacht er een beloning. Koude cola!
Het is nu nog "maar" een kwartiertje naar de overnachtingsplek. Alleen zijn alle spieren verzuurd en is het weer een steile klim.
Ik strompel meer dan dat ik loop en voor de temt laat ik me met een plof in het gras zakken......om gelijk weer omhoog te schieten. Met mijn handen vol in een stekelplantje. Het bloed loopt op 5 plaatsen uit mijn hand en er zijn 2 stekels die zelfs met een pincet er niet uit willen. Lekker neer ploffen viel dus behoorlijk tegen.

Na een tijdje rondhangen op de matjes kom ik er achter dat ik mijn compactcamera kwijt ben. Na flink zoeken weet ik het zeker. In mijn beste spaans/frans probeer ik het uit te leggen aan de muildier mannen. Hij ligt óf bij het colagtentje óf ( wat ik waarschijnlijker acht) boven op de berg onder de struik waar ik ben gaan plassen.
Samen met een meneer spring ik op een paar terug naar het café. Daar is ie niet.
Ineens is meneer verdwenen. blijkt hij de berg op gelopen te zijn om te gaan zoeken. Een stuk waar wij een uur over hebben gedaan. Ik ga met het paard terug naar het kamp. Lahcen stuurt in het donker 2 andere jongens op pad. Van mij hoeft dat echt niet maar ze luisteren niet. Ongeveer een uur late komen ze terug met mijn camera!!!
Ongelooflijk. In het donker op een berg vol met struikjes hebben ze hem gevonden.
Ik geef ze uiteraard een leuk vindersloon!

Vannacht slaap ik buiten. Niet alle tenten konden op gezet worden door de steile ondergrond. Het is vannacht niet koud en de sterrenhemel is prachtig.
Ik slaap prima. Het enige wat stoorde was een geritsel bij mijn hoofd. Een enorme pad was op weg naar mij. Na een paar wel gemikte steentjes veranderde hij van koers en kon ik weer verder slapen.

 vorig verslag

  volgende verslag