welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

4 daagse trekking

18-7-2012, Imlil

Vandaag starten we de 4 daagse trekking.
In Marrakech is het om 9.00 's ochtends al 42 graden! We hopen dat het in de bergen koeler is.
Het is ongeveer 1,5 uur rijden naar het bergdorpje Imlil. De spullen die we mee willen nemen gaan op de muildieren en de rest van de bagage gaat naar het hotel waar we over 4 nachten slapen. Onder de bomen is het hier lekker koel. Zo'n 30 graden ;-)

Om 11.00 beginnen we aan de wandeling berg op. Voor de hitte maakt het zwaar. Het zijn korrelige bergen met af en toe een naaldboom.  Na 1,5 uur lopen zien we in de schaduw van een boom de pakezels op ons wachten. De matjes liggen al uitgespreid. Siesta + lunch!
In de verte horen we het onweren en er is een lekker verkoelend windje. De mannen hebben een heerlijke lunch gemaakt. Een enorme schaal rauwkost, past, vis en brood. Zo kan je zelf een salade maken. Muntthee erbij en druiven toen en in ben gelukkig!

Tijdens de klim na de lunch ontwikkel ik een blaar. In de bergschoenen die al jaren zonder problemen draag.
Het is nu bewolkt waardoor het wandelen een stuk beter te doen is. Het is nu 26 graden. 14 graden koeler dan vanochtend. Boven op de pas aangekomen genieten we van een indrukwekkend uitzicht over de volgende rij bergen en een lang dal. Er staat 1 klein hutje en daarin zit iemand flesjes lauw drinken te verkopen. De suiker is zeer welkom!
Vanaf nu lopen we over een vlak stuk waardoor we wat meer kunnen genieten van het uitzicht. Het onweer komt onze kant op en we moeten zelfs even schuilen voor de regen. Als je ons dat gister had verteld hadden we je voor gek verklaard.

Rond half zes komen we aan op onze bestemming. Een veldje. We zetten de tenten op terwijl we een bui over ons heen krijgen. Er worden ook 2 hele grote tenten op gezet. Eentje waar we allemaal in kunnen zitten om te eten en eentje die dient als keuken.

 vorig verslag

 volgende verslag