welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Kookles

17-7-2012, Marrakech

Een kort maar prima nachtje. Ik word een keer wakker van de moskee en van de paard en wagens die onder mijn raam voorbij komen. Heerlijk! Ik ben weer op pad!

Om 8.00 loop ik op straat op zoek naar een pin automaat. Het is nu al 35 graden. Bij het ontbijt ontmoet ik de groep. (Oh, even uitleggen: Ik ben op studiereis voor mijn werk. Ik reis met 1 van onze groepen een stuk mee. De groep is nu al 12 dagen onder weg in ik haak hier dus in).
Samen met 6 van hen ga ik een kookcursus doen. Souqcuisine wordt gerund door de nederlandse Gemma. Eerst gaan we de markt op. Dat doen ze heel leuk. Iedereen krijgt een boodschappentas, een paar mensen een lijstje en een paar een portemonnee. We moeten zelf de juiste spullen gaan zoeken en communiceren met de verkopers. Erg leuk.
Het begint alweer heet te worden dus het is een verademing om de riad binnen te stappen waar we gaan koken. Een prachtige binnenplaats met grote bananenbomen en 2 schildpadden die achter roze teennagels aan gaan. Het is hier 37 graden.....lekker koel.

We maken veel gerechten. Een Marokkaanse tomatensalade, een koude komkommersoep met sinasappelsap, kaneel en rooswater, wortelsalade, aubergineprutje, courgettesalade, visballetjes, garnalen samosa's en zandkoekjes. En daarna alles op eten. Er is ook Meloen, brood, een soort amandelsmeersel en verse vijgen.
Alles was superlekker.

Tegen 15.00 stappen we naar buien. Het is 50 graden en dat is echt heel erg heet. Letterlijk of je in een over staat. De lucht doet zelfs een beetje pijn aan je ogen.
Een aantal gaan terug naar het hotel en ik ga mee.
Mijn kamerdeur staat open en daar word ik niet blij van. Er is niets weg, maar toch. Het slot is ook uit de deur. Blijkbaar was die kapot gegaan door de sleutel van de schoonmaakster. Ik moet verhuizen naar een andere kamer. Na 3 wandelingen naar de receptie ( airco doet het niet, mag ik een handdoek, oh en het badkamerlicht doet het ook  niet) geniet ik 10x zo hard van mijn koude douche.

Na 2 uurtjes bij slapen in een koele kamer ga ik nog even rondlopen in de Souq. Heerlijk al die drukte, geluiden en geuren. Ik koop amandelen en abrikozen voor de trekking en ga daarna richting hotel.
Met een deel van de groep gaan we Harifa (kikkererwtensoep) eten op het plein Djemna el Fna. We sluiten de avond af met nog een rondje struinen door de souq.

 vorig verslag

 volgende verslag