welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Hengsten op het strand

25-7-2012, Essaouira

Heerlijk uitgeslapen, lekker blijven liggen met mijn boek en laat ontbijten. Kortom, een fantastische start van de dag. ik trek er vandaag alleen op uit. Daar heb ik even echt zin in. Met mijn camera me verdekt op stellen en wachten op het juiste moment. De haven is een drukte van vanjewelste. Er is zat te zien. Kleine en grote vissersboten en de vis die direct verkocht wordt.
De ommuurde stad is 1 grote souq waar naast veel souvenirwinkels er ook heel veel winkeltjes zijn waar de lokale mensen gewoon hun dagelijkse boodschappen doen. Groente, vis, vlees en brood. Alles is in overvloed te krijgen.
De zilversouq is mooi betegeld en het zilver zelf is ook verleidelijk.
Op een leuk pleintje vind ik een plekje op een dakterras voor een thee met zoetigheid. Er is ook een nest kittens die zich met mij ( en ik met hen) vermaken. Heerlijke break!

Bij een toren loop ik een stukje over de muur. Een mooi stukje kust met rotsen ligt hier. Er staat een meneer hele leuke schilderijtjes te verkopen en ik ben snel verkocht.
Voor de namiddag regel ik een uurtje paardrijden. Ze halen me op in een geweldige oranje Volkswagenbusje. De ranch is iets ten zuiden van het stadje. De paarden zien er prachtig uit. Het zijn allemaal hengsten met heel veel arabisch bloed. Ik krijg Zina toegewezen. Een dier met pit. Met 3 paarden en 6 honden gaan we op pad. Langs het strand waar verder geen kip is. Lekker draven door de branding. Enig nadeel is dat ik heel erg misselijk ben ( sinds de lunch) en ik bij dat geschud het gevoel heb dat het ieder moment mis kan gaan. 

's avonds gaan we met de hele groep uit eten. Een tentje dat een beetje te luxe is naar mijn smaak maar vooruit. Ze hebben wel een interessante kaart. Ik bestel een pastei met kip met amandel in bladerdeeg met honing een kaneel. Bijzonder en lekker. Maar ik krijg hem maar half op.
Er is leuke muziek in het restaurant en er ontstaat zelfs spontaan een dansvloertje.

 

26-7-2012, Marrakech

Ik ben ziek geworden afgelopen nacht. Toch zal ik een auto in  moeten voor de rit naar Marrakech. Met wat pillen gaat dat net. De rest van de dag breng ik door op mijn kamer. Niet wat ik in gedachte had bij mijn laatste dag in Marrakech maar het is niet anders.

 

vorig verslag

volgende verslag