welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

52 graden!

16-7-2012, Marrakesh

De Nederlandse zomer laat tot nu toe dagelijks regen zien waardoor een warm land als Marokko heel aantrekkelijk klinkt. Ik moet dat nog maar bezien want weeronline heeft het over dagtemperaturen tussen de 42 en 52 graden en nachttemperaturen van 26 tot 36 graden.

Na een hectische werkdag met nieuwe computers loop ik door de stromende regen naar de Schipholtrein. Om 21.00 vertrekt mijn vlucht naar Cassablanca. Royal air Maroc's vliegtuigen zien er wel gezelliger uit dan een gemiddeld vliegtuig. De bekleding heeft een leuk printje en boven ieder raam zit een soort wandversiering. De vlucht duurt 3,5 uur en er is geen entertainment aan boord (gelukkig heb ik een goed boek) en de maaltijd is echt zeer bedroevend. Een stuk kip waarmee je kunt stuiteren op rijst dat er uit ziet als aardappelpuree en naar geen van beide smaakt. Verder een prima vlucht.
In Casablanca moet ik overstappen op een vlucht naar Marrakesh. Een veel kleiner en nieuwer vliegtuig waar we met amper 20 man in zitten. Nog voordat we volledig zijn op gestegen beginnen we alweer aan de landing.
Om 2.30 ( lokale tijd 1.30) sta ik in Marrakesh. Het is 36 graden! Overdag is het 52 geweest!!

Lahcen wacht me op en brengt me naar Hotel Ali aan het djem el Fna plein. De vertrouwde geur van paardemest komt me tegemoet. Het is voor mijn gevoel 3.30 dus ik duik snel mijn bed in. Gelukkig heeft de kamer airco.

 vorig verslag

 volgende verslag