welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Opmerking voor de lezer

Hallo groepsreiziger. Gefeliciteerd. Je hebt met Googelen mijn site gevonden!
Je bent van harte welkom om hier te lezen maar
ik wil even uitleggen dat ik naast reisbegeleider ook gewoon een mens ben. Als privépersoon houd ik al jaren familie en vrienden via deze site op de hoogte van wat ik mee maak.  Dit zijn dus verslagen van mijn persoonlijke belevenissen en ervaringen. Die kunnen anders zijn dan die van de reiziger. Ik praat in mijn verslagen over niemand uit de groep, niet over de locale organisatie en niet over de Nederlandse. Maar wel over hoe ik dingen beleef. Ik zou graag de vrijheid houden om daar vrij in mijn privé blog over te schrijven.

Diner op hoogte

Even een kleine opmerking: ik ben al ruim 6 weken thuis en had alleen wat steekwoorden opgeschreven. Vanaf nu dus kortere en saaiere verslagen dan anders....sorry

Kuala Lumpur 22-7-2010

Izani is vanochtend om 6.00 in de rij gaan staan bij de Patronas Torens ( de twin towers van Kuala Lumpur) om voor de hele groep kaartjes te halen. Er zijn namelijk maar een beperkt aantal plaatsen per dag. Om 10.00 is hij terug en starten we met een Citytour. Lekker wandelend. We lopen China town uit, langs de oude markthallen naar Merdeka Square. Het hart van Kuala Lumpur met zijn enorme cricketveld, oude gebouwen in europesche stijlen en de strakke nieuwbouw op de achtergrond. 

Wanneer we richting de moskee lopen zien we een hoop geparkeerde auto's staan met de ruitenwissers omhoog. Izani legt uit dat de mensen dit doen om te voorkomen dat ze door de zon vast smelten aan de ruit. Een probleem dat we in Nederland niet echt kennen.
Voor een bezoek aan de Jamek Moskee moet iedereen gepast gekleed zijn. Dat is dus even grappig als alle hoofddoekjes omgaan en de mannen met te veel bloot been een soort kamerjas aan krijgen.

Na de moskee gaan we op weg naar de Petronas Torens. Lekker met de Metro. Eventjes de boel strak organiseren zodat iedereen in dezelfde metro stapt en op dezelfde plek er weer uit. Op het perron worden veel mensen uit de groep aangesproken door inwoners van de stad die een praatje willen maken en nieuwsgierig zijn waar we vandaan komen. Leuk maar we worden nu ook wel erg vaak geconfronteerd met onze tweede plek op het WK. Voor sommige ligt dat nog te gevoelig.
Bij de Petronas torens is de beveiliging nog strenger geworden. Je tas moet je beneden achter laten maar daar mag geen flesje water in zitten. Die moet je weggooien.
We schieten omhoog met de snelle lift en een dame die haar verhaaltje tot op de seconde precies afsteekt. knap hoor! En vermakelijk. Op de toren zelf hebben we pech. We hebben bijna geen uitzicht over de stad omdat het echt enorm regent. Jammer. Zo kunnen we later ook geen mooie foto's maken van buiten.
Gelukkig hebben we in de informatieruimte gezien hoe goed het gebouw beveiligd is tegen blikseminslag want hij slaat met een flinke klap in....maar we merken er verder dus niets van. Jammer van het uitzicht maar toch even een spectaculair momentje.

Het is ondertussen een uur of twee en de tour is afgelopen. Iedereen kan zijn eigen gang gaan en ik ga met een klein clubje terug richting China town en hotel. Ik ga lunchen, kopieren, internetten en aan het draaiboek werken. 's avonds gaat een deel van de groep uit eten in de KL tv-toren. Een flink prijzige aangelegenheid dus heb ik het georganiseerd maar ik wilde zelf niet mee. Totdat ik uitgenodigd werd. Na herhaaldelijk het vriendelijk afslaan bleken ze het toch echt serieus te menen dus dan zeg ik geen nee.

De KL tv-toren ligt op een heuvel waardoor hij hoger is dan de Petrons toren. Er is een uitkijk platvorm en een draaiend restaurant. Je hebt dus een geweldig uitzicht over Kuala Lumpur bij nacht. Het eten was ook fantastisch. Een aziatisch buffet, een westers buffet en een toetjes buffet. Echt té veel gewoon!
King prawns, sushi, oesters, curry's etc etc. We hebben heerlijk zitten tafelen en de jonge jongens (heb er 3 mee. 16, 17 en 19) hebben oesters en sushi geprobeerd. stoer! want een oester is voor mij een stap te ver.

 vorig verslag 

 volgend verslag