welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Opmerking voor de lezer

Hallo groepsreiziger. Gefeliciteerd. Je hebt met Googelen mijn site gevonden!
Je bent van harte welkom om hier te lezen maar
ik wil even uitleggen dat ik naast reisbegeleider ook gewoon een mens ben. Als privépersoon houd ik al jaren familie en vrienden via deze site op de hoogte van wat ik mee maak.  Dit zijn dus verslagen van mijn persoonlijke belevenissen en ervaringen. Die kunnen anders zijn dan die van de reiziger. Ik praat in mijn verslagen over niemand uit de groep, niet over de locale organisatie en niet over de Nederlandse. Maar wel over hoe ik dingen beleef. Ik zou graag de vrijheid houden om daar vrij in mijn privé blog over te schrijven.

 

Batu Cave

Kuala Lumpur, 21-7-2010

Mihoen als ontbijt, dat maakt mij gelukkig! beetje jammer dat mijn laptop kuren heeft. Hij wil het internet niet op terwijl hij wel verbinding heeft. Een paar mannen uit mijn groep buigen zich over het probleem maar het blijft een mysterie.

Vandaag rijden we naar Kuala Lumpur. Tijdens de koffiestop ga ik om de tafel zitten met Izani en Mila om te kijken welke route we gaan nemen over een paar dagen. We komen er maar niet uit en we begrijpen elkaar niet. Mij lijkt de noordelijke route korter maar misschien langzamer en de zuidelijke route langer maar misschien een betere weg met minder slingeren. Zij denken het omgekeerde.
En dan valt het kwartje: we bedoelen beide iets anders. Ik noem Noord wat Noord is op de kaart maar zij noemen de route in het zuiden Noord omdat ie ten noorden van Kuala Lumpur loopt. En mijn noordelijke route loopt volgens hen ten zuiden van het Taman Negara National Park 

Iets ten noorden (zoals op een kaart  ) van Kuala Lumpur ligt de Bathu Cave. De belangrijkste pelgrimplaats voor de hindoes. 272 traptreden leiden naar de tempel in een grot. De aapjes rennen over de trappen in de hoop eten te scoren. Schattig maar niet zonder gevaar. In de grot is een tempel waar je gezegend kunt worden in ruil voor een donatie. Een mooie manier om van dichtbij te bekijken wat er allemaal gebeurd en eens een witte of rode stip op je voorhoofd te krijgen.
Ik ga met Izani lunchen bij een indier en wat werk bespreken. Niet veel mensen kunnen werken én heerlijk eten tegelijk!

In het begin van de middag komen we aan in het hotel in Kuala Lumpur dat midden in Chinatown ligt. Het bruisende hart. De mensen kunnen lekker gaan rondstruinen. 3 uur later ben ik ook klaar met allerlei adhoc klusjes en kan ik nog snel mijn tas naar de kamer brengen, douchen en dan weer uit eten.
Midden in het drukke chinatown op plastic stoeltjes aan gammele tafeltjes de meest heerlijke gerechten naar binnen werken. Life is good!!

 vorig verslag

 volgende verslag

 

fotoalbum