welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Opmerking voor de lezer

Hallo groepsreiziger. Gefeliciteerd. Je hebt met Googelen mijn site gevonden!
Je bent van harte welkom om hier te lezen maar
ik wil even uitleggen dat ik naast reisbegeleider ook gewoon een mens ben. Als privépersoon houd ik al jaren familie en vrienden via deze site op de hoogte van wat ik mee maak.  Dit zijn dus verslagen van mijn persoonlijke belevenissen en ervaringen. Die kunnen anders zijn dan die van de reiziger. Ik praat in mijn verslagen over niemand uit de groep, niet over de locale organisatie en niet over de Nederlandse. Maar wel over hoe ik dingen beleef. Ik zou graag de vrijheid houden om daar vrij in mijn privé blog over te schrijven.

Landje verwisselen.

Melaka 20-7-2010

Ik word wakker en de tegelvloer in mijn kamer is zo nat als een badkamervloer net na een douchebeurt. De airco stond op standje vrieskist en had 2 opries: aan of uit. Dus heb ik hem uitgezet. Met als gevolg dat het vocht in de lucht van het douchen, de gewone luchtvochtigheid en mijn adem niet afgevoerd werd. Het is echt drijfnat en super glad.
Ik ga de straat op om te ontbijten en dat is een beetje een probleem omdat er bijna geen ontbijtopties zijn en ik nog niet klaar ben voor een warme hap als ontbijt. Gelukkig heeft de 7eleven sultana's!

 

Ik regel het 1enander met de gids in Singapore zodat hij niet mee hoeft naar de grens. Om 9.00 stappen we in de bus. Op naar Maleisië!
De grens verloopt supervlot. De nieuwe gids staat te wachten en na een aftastend gesprek ben ik helemaal opgelucht. Hij weet wat ie doet, komt leuk over op de groep, is goed te verstaan en denkt met me mee! Top!

We lunchen in een oud pand midden in Chinatown van Mealkka met traditionele gerechten. Een soort rijsttafel. Een leuke manier om de hele groep voor de eerste keer rond de tafel te hebben.
In de middag doen we een stadswandeling en Izani (de gids) doet dat geweldig leuk. We bezoek verschillende tempels en een moskee en eindigen de wandeling op het oude stadhuysplein.

 


Na het inchecken in het hotel moet ik als een speer een restaurant zoeken en een simkaart voor mijn telefoon kopen. Even snel onder de douche en uit eten met een kluppie. 12 van de 18 gaan mee.
We zitten lekker buiten aan het water en de temperatuur is goed, de bediening is vlot, het eten in grote porties en niet duur dus iedereen is tevreden. We sluiten de avond 2 deuren verderop af in een muziekcafé

 vorig verslag

 volgende verslag