welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Bruidssuite

Rissani 20-3-2009

We verlaten de Todra gorge vrij vroeg. Ook deze kloof is weer prachtig met de palmbomen en kasbahs die afsteken tegen de rotsen.
De weg naar Rissani is geen hoofdweg. De weg is dus wat smaller en vooral met grotere gaten. Goed opletten dus!
Het uitzicht is wat eentoniger. Hoewel er weer prachtige plukjes palmboom met dorpjes zijn is het merendeel van de route rotswoestijn. We zien zelfs berbertenten.

We komen veel te vroeg aan in Rissani. We hadden verkeerde informatie. De rit was geen 250 kilometer maar 100 kilometer. Het hotel wat we hebben is superdeluxe. Met name voor iets dat in the middle of nowhere ligt. De kamer is zo ongeveer een bruidssuite. Je stapt binnen in een hal. Rechts de badkamer en links de slaapkamer met hemelbed. En dan hebben we ook nog een prive binnenplaatsje!
We gaan daar eventjes in de zon zitten. Ik probeer het internet maar dat wil niet helemaal en ga dan ook even bij het zwembad liggen. Na een uurtje hebben we daar ook wel weer genoeg aan. Even douchen en het plaatsje Rissani bekijken. De plaats zelf heeft niet zo heel veel te doen. De markt in de soukh is nu zo goed als helemaal klaar dus daar zijn we ook snel uitgekeken. We besluiten de Route Touristique maar te gaan rijden. Een weg om Rissani langs kleine berberdorpjes in palmoasis. 21 kilometer waar je een uur mee bezig bent. Erg mooi en lekker rustig en authentiek. We hebben geen andere toerist gezien!
Terug in het hotel komen we Thomas weer tegen met wie we in de Dades valei hebben gewandeld. Samen eten we die avond in het restaurant van het hotel.

Tips
Luxe hotel
Kashbah Ennasra
http://www.kasbahennasra.com/
Rissani.
2 kilometer voor het stadje
grote kamers met hemelbedden, luxe badkamer, prive binnenplaatsje. Internet, zwembad, restaurant
600 dirham per nacht


Rij de route touristique rond dit plaatsje als je tijd over hebt!

 vorig verslag 

  volgende verslag