welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

leve Tapas!!!

Madrid 2/3-4-2009

We vliegen vanuit Tanger naar Madrid waar we een nachtje blijven. Waarom? zal je je misschien afvragen...
Nou, het zit zo: we vliegen graag zo goedkoop mogelijk en een combi Easyjet en Ryanair is vele malen goedkoper dan een directe vlucht naar Nederland. Nu sluiten die vluchten helaas niet echt aan. Echt niet zelfs want er zit een hele avond en nacht tussen. Dan is het budgetair niet meer zo intressant als je ook nog een overnachting moet betalen maar laat Madrid nu eens helemaal zijn geld waard zijn!!
Ik ben er vorig jaar...of was het alweer het jaar daarvoor??... met een vriendin in Madrid geweest. Jeroen kende het dus nog niet. Wanneer je een stad kent kan je er lekker makkelijk je weg vinden.

Er zit 2 uur tijdsverschil nu tussen Marokko en Spanje dus komen we om 5 uur 's middags aan in Madrid terwijl wij nog 3 uur op ons horloge hebben staan. Het is nu dus ook lekker lang licht! We stappen om iets over zessen het hostel binnen, gooien de tas in de hoek en gaan Madrid in.
Het is heerlijk weer en we slenteren wat over straat. We gaan eerst eens kijken bij het paleis en de tuinen en parken daar om heen. Dan lopen we naar de Plaza Major en naar de straatjes met de vele tapasbarretjes.

Tapas op zich zelf is al reden genoeg om uit een vliegtuig te stappen!! We zoeken een gezellig kroegje op en gaan in een hoekje zitten met een enorm bord tapas. Smullen!!!!! 
We lopen nog een rondje door de stad en eindigen met een ijsje op de Plaza Grande.
En dan naar bed...en dan zit ons bliksembezoek aan Madrid er alweer op.

De volgende ochtend vertrekken we op 7 uur 's ochtends uit het hostel. De ryanairvlucht is de afgelopen weken 2 keer verzet waardoor we nu veel later vliegen en dus lekker een gewone nacht slaap hebben gehad.
In Nederland aangekomen verbazen we ons over het super lekkere lente weer. Het is qua temperatuur en zon beter dan onze laatste week in Marokko!
Thuis gaan we lekker genieten van een warme douche (waar je controlle over hebt), de spullen in de was en even snel boodschappen doen. Het is geweldig om op reis te zijn maar de dag van thuiskomst is ook altijd erg lekker!

 vorig verslag

 door naar Thailand/Laos/Cambodja verhalen