welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

De laatste dag

Tanger 1-4-2009

Onze kamer zit naast een moskee. Normaal is dat niet zo erg, we zijn het wel gewend en slapen meestal door het eerste oproep tot gebed heen om 5 uur 's ochtends maar deze meneer heeft je-longen-uit-je-lijf-roepen uitgevonden. Niets geen beschaafd oproep tot gebed maar gillend met overslaande stem!
We draaien ons nog maar eens om.....

Ik lig lekker wakker te worden met het geweldige boek "het huis van de Khalief", dat echt iedereen moet lezen als ie naar Marokko gaat!!, als Jeroen heel droog zegt: "shit, we vertrekken helemaal niet morgen maar vandaag!!!"
Ik schrik me de ***** wanneer Jeroen heel tevreden in de lach schiet en : "1 april!!! " roept...zucht...

Het is vandaag niet zulk geweldig weer in Tanger dus wachten we even tot de ochtend regen optrekt. We ontbijten bij een tentje aan het grote plein dat die lekkere sapjes verkoopt en die heeft dus ook gewoon broodjes met echte kaas! Daarna gaan we de Kashbah boven op de heuvel bekijken. We zijn echt verbaasd over de bootladingen Spanjaarden die voor 2 uurtjes overkomen en als schapen opgejaagd worden langs de bezienswaardigheden door opgefokte tourleaders. Het is bijna grappig.
We kijken even binnen bij het museum dat in het paleis in de kasbah zit. Prachtig gebouw weer! Vooral als je door zoekt en alle gangetjes in loopt. Er is ergens een prachtig groot mozaïek van Venus op de vloer. We zijn de enige die het ontdekken terwijl er 100 man staan te tetteren op de binnenplaats.
Vanaf hier kunnen we ook mooi uitkijken over de haven en Spanje zien liggen. 

Aan het einde van de dag lopen we geheel onverwacht tegen een enorm strand op. Het zonnetje schijnt een beetje dus gaan we zandtaartjes zitten bakken.  Omdat we laat hebben geluncht slaan we het avondeten over en gaan muntthee drinken bij de patisserie met een lekker gebakje erbij. Lekker tussen een hoop locals. Een goede afsluiter van Marokko

TIPS:
Hotel Mamora
ave Mokhtar Ahardan (naast petit socco)
Nette kamers met douche en wastafel. wc op de gang. sommige met mooi uitzicht over de moskee en de haven
alleen in de ochtend warm water.
2 persoonskamer kost normaal €30 maar wij kregen hem zonder te onderhandelen voor €16

Ook hier is het paleismuseum zijn €1 entree meer dan waard. loop door naar de mozaiek vloer en de binnentuinen.

Op het grote plein zit naast de BSME bank een tentje dat broodjes (echte kaas voor €0,60) en halve liters fruitcocktailsap (€1) verkoopt

het kaartje in de LP is overigens waardeloos. De vorm van het plein klopt niet en ook niet de straten die op het grote plein uitkomen. Loop op het grote plein de straat rechts van de poort in en je zit op de hoofdstraat van de medina die je naar de haven brengt via het kleine pleintje.
Aan het begin van die straat zit links een geweldige patiserie

Tanger is leuker dan de gidsen omschrijven. niet guur en grauw maar fris, modern, schoon...al met al een enorme meevaller.

 vorig verslag

 volgende verslag