welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Op naar de muntthee!!

Marrakech 14-3-2009

We gaan naar Marokko!!! We hebben een goedkoop ticket van Dusseldorf naar Marrakech. Nu moet je met Dusseldorf wel altijd even opletten welke luchthaven het is. Wij moeten dit keer naar Weeze en dat ligt dichter bij Nijmegen dan bij Dusseldorf. We pakken dus de bus naar het station en de trein naar Nijmegen. We zijn nog nooit in Nijmegen geweest kwamen we achter. Vanuit de trein ziet het er mooi uit!
In Nijmegen staat een shuttle busje klaar die ons voor €15 naar Weeze brengt. Een ritje van 3 kwartier. Dit stukje Duitsland ziet er leuk uit.

Weeze airport is een oude militaire luchthaven. We zijn ruim op tijd en toch heeft Jeroen niet eens tijd voor een kopje koffie. We staan meer dan een uur in de rij om in te checken en daarna de veiligheids check en de paspoort controle en dan kunnen we gelijk al door lopen. 2 uur is zo voorbij...haha
De vlucht duurt 3,5 uur. Boven Spanje trekken de wolken op en kunnen we leuk naar buiten kijken. Om 18.00 komen we aan in Marrakech. Het is HEET!!!! jaja 28 graden terwijl we vanochtend nog met 8 graden bij de bushalte in Nederland stonden.
Het is overigens een mooi gebouw, die luchthaven van Marrakech. Iets minder mooi was de niet werkende bankpas van de rabobank. De halve rij voor de pinautomaat had er last van dus aan onze pas lag het niet. Gelukkig hadden we de abnamro-pas als backup bij ons.

We gaan op het stoepje zitten wachten op de bus. We kijken toe hoe de taxichauffeurs de mensen bij de bushalte weglokken. De bus zou niet rijden of nog heel lang duren enz enz.
Ze vragen 170 dirham voor het ritje. Terwijl 60 normaal zou zijn. De bus kost echter 20 dus wij wachten gewoon eventjes.
Een half uurtje later zitten we er met 5 man in en nog geen kwartier later staan we op HET centrale plein van het oude centrum.
Wat een wereld!!!!
Echt helemaal anders.Het is nog heel veel authentieker dan ik me had voorgesteld. Echt meer dan de helft van de mensen loopt in lange gewaden met van die cappuchons, heel veel vrouwen zijn gesluierd, overal lopen ezeltjes voor karretjes, er staan palmbomen, er wordt muziek gespeeld op straat en overal staan eetstalletjes.

We staan dus in de Medina....en dat is een doolhof van kleine steegjes en geen straatnaambordjes. Nou...vind dan je hotel maar eens! Je kunt lang zoeken als je verkeerd hebt bepaald waar het zuiden is, kunnen we nu uit ervaring vertellen...haha
Maar om 20.00 lopen we binnen bij ons leuke hotelletje in Riad stijl. Snel omkleden naar iets koelers en iets te eten scoren. We hebben hele erge honger dus schieten de eerste shoarmatent binnen die we zien. Prima broodje en ik expirimenteer met een soort appelsoda. Ook wel lekker.
Met een volle maag gaan we een rondje lopen op Djemaa el Fna. Het grote centrale plein. Het is er bomvol met mensen en er is heel veel te zien. Overal zijn kleine groepjes mensen iets aan het doen. Zo zitten er heel veel dames henna tatoeages te zetten, mannen verhalen te vertellen, jongeren muziek te maken en zijn er allerlei spelletjes waar de deelnemers meer kans maken om te verliezen dan om te winnen. Het is allemaal heel vermakelijk om te zien.
Hoewel het dus echt heel druk is voelt het wel heel relaxed en ontspannen aan. Dat is erg prettig.

We zijn erg moe dus na een rondje plein gaan we richting de kamer waar ik ontdek dat ik met mijn nieuwe minilaptop gratis kan internetten!!! (blij!)

 naar Polen verhalen

 volgende verslag