welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Wereldkaart

25-6-2012, Belèm

Uitslapen en lezen in bed. Het is tenslotte vakantie!

We nemen de trein richting Cascais om uit te stappen in de buitenwijk Belèm. We razen echter het station voorbij. Dat hadden we niet aan zien komen. De trein die we een paar dagen geleden hadden stopte toen namelijk wel. Blijkbaar hebben ze hier ook snel en stoptreinen. domdomdom.
De eerst volgende halte stappen we uit en dan is het nog wel even stukje terug lopen.
In Belèm staat in het water dan de Taag een 1 toren kasteeltje. Een beetje een gek bouwwerk. Helaas mag je er niet in dus bewonderen hem alleen van buiten.
Een stukje verderop ligt het ontdekkingsreizigersmonument. Met name de enorme moaziek vloer van een wereldkaart is de reden dat ik hier naar toe wilde. Leuke foto mogelijkheden!

Het enorme en indrukwekkende Jeronimo klooster is helaas vandaag gesloten. Het naast gelegen moderne kunst museum is wel open en we hopen dat het daar wat koeler is want buiten is het niet te harde.

Het museum blijkt de moeite waard en het was er koel (en gratis). We lunchen op een pleintje met uitzicht op het klooster. Ik krijg mijn sapje in een mega hoog glas. Grappig maar niet handig.
We nemen de tram terug en daar gaat bijna iedereen van zijn stokje. De airco werkte niet en de ramen kunnen niet open.

Vanavond doen we eens lekker niets. Gewoon op de bank ( het voordeel van een appartementje) met een boek en Jeroen voor de tv. Lekkere hapjes erbij en de tas in pakken want morgen vliegen we weer naar huis.

 vorig verslag

 volgende verslag