welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Kastelen

24-6-2012, Sintra

Vandaag nemen we de trein naar Sintra. Een Unesco site.
Het gebied bestaat uit een paar bergen met flink wat kastelen. Omdat het hier aangenaam koel en groen is was het een populair gebied om kastelen te bouwen voor koningen en markiezen.

Het dorpje Sintra is erg pittoresk en het kasteel in dit dorp heeft 2 gekke kegelvormige torens. We nemen de bus naar kasteel Morro en kasteel Pena. Het is een wonder dat die bus over de zeer smalle haarspeldbochtweggetjes past. Het is hier werkelijk prachtig mooi. Groen bos met rare ronde keien die overal uit steken. Prachtige uitzichten op kastelen en de zee in de verte. 

Kasteel Morro zou zo een filmlocatie kunnen zijn voor een goede ridderfilm. Hoewel ie ook bijna door kan gaan voor de Chineze muur.
Kasteel Pena is heel andere koek dat is een soort Disney meets Efteling. Te veel torentjes en tierelantijnen om als kasteel serieus genomen te worden. Maar het hangt er ook vanaf hoe je het bekijkt. Het is een beetje de travestiet onder de serieuze modellen. Maar als je zou zeggen dat het een ontwerp van Gaudi of Dali was dan zou iedereen het zonder meer prachtig vinden.

We drinken wat in Sintra en pakken dan de trein terug naar Lissabon. In de wijk Bario Alto zoeken we een tafeltje op straat. Elleboog aan elleboog zitten we met een berg andere toeristen te eten en voetbal te kijken. Ik heb super lekkere zwaardvis en om tijd te rekken , en dus de wedstrijd uit te kunnen kijken, nemen we uitgebreid koffie, thee en toetjes.
Na het fluitsignaal lopen we terug naar huis. Onderweg stappen we nog even een warenhuis binnen om een geheugenkaartje te kopen. Heel normaal om 22.00 op een zondag.

vorig verslag 

volgende verslag