welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Verbrande kuiten

23-6-2012, Cascais 

We pakken de trein naar het kustplaatsje Cascais. De eerste indruk is goed. Toeristisch maar charmant én een verademing na de stad. Het plan om op het strand te gaan liggen laten we varen want de wind is fris.
In Cascais kan je gratis fietsen lenen bij 1 van de 3 uitgifte punten. Het is amper 10.00 in de ochtend en de straten zijn nog uitgestorven en toch vissen we 2 keer achter het net. Na een flinke wandeling scoren we dan eindelijk een fiets bij het laatste uitgifte punt.

We fietsen langs de kust en het natuurgebied. Links liggen kliffen en een zee met schuimkoppen en rechts een zee aan vetplantjes. De kust van Portugal ligt bezaaid met forten. We bezoeken er 1 omdat we een goed excuus nodig hebben om een pauze te nemen. De zeer fikse tegenwind op de fiets valt tegen. Wanneer we de kaap om fietsen gaan we zelfs bijna achteruit!
Ergens tussen de rotsen ligt een klein strandje met een strandtentje. We kruipen achter een rots en dan is het aangenaam in de zon. Na een half uur is het geduld op en gaan we weer.
Terug hebben we wind mee en hoeven we eigenlijk niet eens te trappen. Heerlijk is dat!

We leveren de fietsen in en lopen verder terug naar Cascais. Onverwacht komen we een sprookjesachtig kasteeltje tegen dat open is voor bezoek. Er is een fontein met mooie azulejos. ( tegeltjes waar Portugal bekend om staat)

's avonds eten we bij een klein tentje lekkere garnalen en nemen dan de trein terug naar Lissabon. Onder de douche kom ik er achter dat mijn kuiten flink verbrand zijn tijdens het fietsen. Met die wind helemaal niets van gevoeld.....

 vorig verslag

 volgende verslag