welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Opmerking voor de lezers

Hallo groepsreiziger. Gefeliciteerd. Je hebt met Googelen mijn site gevonden!
Je bent van harte welkom om hier te lezen maar
ik wil even uitleggen dat ik naast reisbegeleider ook gewoon een mens ben. Als privépersoon houd ik al jaren familie en vrienden via deze site op de hoogte van wat ik mee maak.  Dit zijn dus verslagen van mijn persoonlijke belevenissen en ervaringen. Die kunnen anders zijn dan die van de reiziger. Ik praat in mijn verslagen over niemand uit de groep, niet over de locale organisatie en niet over de Nederlandse. Maar wel over hoe ik dingen beleef. Ik zou graag de vrijheid houden om daar vrij in mijn privé blog over te schrijven.

Irriwaddy dolfijnen

2-5 t/m 5-5-2009 Zuid Laos 

Zaterdag is weer een hele lange busdag. We rijden van Savannakhet naar Pakse waar we bij Delta Coffee een koffiepauze hebben. Hier heb ik vorig jaar een paar honderd schoolboeken gebracht naar een schooltje op het Bolaven plateau. Na Pakse rijden we naar het pontje om de Mekong over te steken. We gaan naar Wat Phou bij Champasak. Een Khmer tempel die ouder is dan Angkor. Bij de ingang lunchen we en dan begint het keihard te regenen. We doen dus eerst het museumpje en daarna is het gelukkig weer droog. Het zweet gutst van ons af als we de zeer steile trappen beklimmen. Het uitzicht is prachtig zeker omdat de reservoirs nu vol staan met water en je dan een goed beeld hebt van de grootte van het complex.

Terug moeten we weer met het pontje en dan nog bijna 2 uur rijden. Ondertussen is het donker en richten we een ware veldslag aan onder de laotiaans kikkerpopulatie. We steken over naar Khong eiland waar we in een guesthouse verblijven.

Zondag ochtend mag ik uitslapen dus ben ik al om 6.30 wakker. De zon op zien komen boven de Mekong is altijd een prachtig gezicht. Met gids Tui ga ik hotels en guesthouses bekijken om te zien of er alternatieven zijn als ons huidige guesthouse vol zit. Om 11.00 ga ik met 6 man naar een schooltje om de rest van onze Big Brother Mouse boeken uit te delen. Ik laat de chauffeurs en de gids voor hun kinderen een boekje uitzoeken. De schooltjes zijn dicht maar er zijn 2 leraressen van 2 verschillende scholen die onderling de boekjes gaan verdelen. We mogen mee naar het gebouw van de kleuterschool waar een paar kinderen komen kijken. Ze vinden de boekjes erg interessant. Na de lunch heb een ik een toertje geregeld naar de grootste waterval van zuidoost Azie ( qua hoeveelheid water per minuut) en naar de Irriwaddy dolfijnen. Er zijn nog 70 van deze rivierdolfijnen in dit gebied en we hebben geluk. We zien ze vrij snel en duidelijk.
Helaas was het avondeten uiteindelijk minder geslaagd want ik was er flink ziek van.

Maandagochtend sta ik dan ook trillend op mijn benen voor de groep. Nog 3 andere mensen hebben hetzelfde probleem. Vandaag dus iets meer toiletstops dan gebruikelijk. We verlaten Khong Eiland en drinken koffie in Pakse. Dan verlaten we Laos en gaan Thailand weer binnen. Hier staat een nieuwe gids op ons te wachten. Het stuk in Thailand is niet zo boeiend. Het hotel in Surin is enorm luxe. Ik zit op de elfde verdieping met uitzicht op het zwembad. Het is bewolkt en niet zo heel warm maar een paar halen me toch over om ook even een duik te nemen.

 

 vorig verslag 

 volgende verslag