welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Opmerking voor de lezers

Hallo groepsreiziger. Gefeliciteerd. Je hebt met Googelen mijn site gevonden!
Je bent van harte welkom om hier te lezen maar
ik wil even uitleggen dat ik naast reisbegeleider ook gewoon een mens ben. Als privépersoon houd ik al jaren familie en vrienden via deze site op de hoogte van wat ik mee maak.  Dit zijn dus verslagen van mijn persoonlijke belevenissen en ervaringen. Die kunnen anders zijn dan die van de reiziger. Ik praat in mijn verslagen over niemand uit de groep, niet over de locale organisatie en niet over de Nederlandse. Maar wel over hoe ik dingen beleef. Ik zou graag de vrijheid houden om daar vrij in mijn privé blog over te schrijven.

Lang zal ik leven?

20-4-2009 Chiang Mai

“Er is er 1 jarig, Hoera Hoera……dat kan je …..ehm…NIET ZIEN!!!“ Want ik ben te ver weg ..hahaha ;-)

Ik heb me door mijn potentiële jetlag heen geslapen. Gewoon om blijven draaien en doorslapen tot het echt niet meer gaat. Dat was om 6.00
Ik was al zeker een half uur wakker voordat ik me realiseerde dat ik jarig was en Jeroens kaartje open maakte. Daarna ben ik nog wat papier werk gaan doorlopen en na een lekkere douche ontbeten met een sapje in een internetcafe. De eerste felicitaties waren al binnen. Ze kwamen alleen niet zo goed binnen want ik zat stressvol te zoeken op internet waarom mijn mobiele telefoon niet simlockvrij was en hoe dat op te lossen. Blijk ik alweer een prehistorisch model te hebben (aangeschaft afgelopen februari!!) en simlockvrij maken kost tijd en geld begrijp ik na lang googelen. Ik ga dus maar op pad om een telefoonwinkeltje te zoeken.

Eerst even langs het postkantoor voor de opdracht van Jenny. Ik moet een pretpakketje sturen naar Adriaan die onterecht al jaren vast zit in de gevangenis van Bangkok. Het begint een beetje een traditie te worden waardoor ik me alleen maar meer besef hoe lang die man al daar zit terwijl het ook nog eens erg slecht gaat met zijn gezondheid. Ik heb een dikke nederlandse krant, de Quest (geen blote vrouwen), Drop, stroopwafels , een pakje sigaretten (waarvan ik vermoed dat die nooit bij hem terecht zullen komen) en een kaartje namens mij en Jenny met de keukenhof er op (je zij een kaart met tulpen, Jenny…dus dan doe ik dat ook..hahaha).

Nu mijn tas lichter is wandel ik richting de ommuurde binnenstad. Onderweg koop ik nog even een recente Lonely planet, veel water (ik zweet me een ongeluk) en een paraplu.

Heel Thailand heeft een mobieltje maar ik loop al ruim een uur zonder ook maar een winkel tegen te komen. Wanneer ik eindelijk iemand vind die mijn vraag ook echt begrijpt blijkt dat er een  winkelcentrum naast mijn hotel zit…haha. Dus ik kan weer een half uur terug lopen. In het winkelcentrum is het hokje voor de simkaart deblokades gesloten maar de buren zeggen dat ik na de lunch moet terug komen.
Goed plan! Ik ga ook wat lunchen en een half uur onder mijn airco liggen.
Na de lunch breng ik de telefoon weg die voor maar €6 simlockvrij gemaakt wordt in een uurtje tijd. Volgens de verhalen op internet duurt het in nederland 2 dagen en voor €25. Geluk bij een ongeluk dat ik er hier achter kom.
Ik vind dat het tijd is om mezelf een verjaardagskadotje te geven. Ik zoek dus een kapper/schoonheidssalon op. Voor €8.60 krijg ik een manicure en een facial van 1 uur. Iets met scrubben, een massage en een masker, en mineralen en daarna ijskoude plakjes komkommer en nog veel meer handelingen. Heerlijk! Daarna dus de manicure. Ik zit gezellig te kletsen met het meisje. Ze merken het heel erg dat er minder toeristen komen na de grote staking vorig jaar waarbij de luchthaven gesloten was en nu weer wat onrust in Bangkok. Ze vraagt me hoe oud ik ben waardoor ik me plots weer realiseer dat ik jarig ben. Ze rent weg en komt terug met “sorry, I don’t have a gift but I have bubblegum for you. Thats my gift!”.
Ik was bijna ontroerd. Heb haar later een lekker dikke fooi gegeven!
De thai zijn zooooo lief! Echt waar!

Ik haal mijn telefoon op. Stoei met de dames van de receptie met de Thaise teksten die het ding me nu geeft, ga een opwaardeer kaart kopen, laat de code invoeren door iemand die thai beter begrijpt dan ik, vervolgens nog uitvissen welk nummer er eigenlijk bij hoort en om 19.00 heb ik dan eindelijk telefoon! Ik bel de locale agent morgen wel.
Ik doe nog wat papier werk. Ik krijg zometeen geld in Baht en moet een kasboek bijhouden in baht maar ik moet gaan betalen met kip, riel, dollars en baht! Dus ik moet wel even alle omreken modellen uitwerken. Daarnaast heb ik hetzelfde probleem met de fooienpot. Welke valuta zamel ik in? Hoeveel? En hoe ga ik de administratie daarvan doen? En niet onbelangrijk….wat is de waarde van al die munten in Euro’s??? want dat willen mijn gasten weer weten.
Om negen uur ruk ik me los van de rekensom en ga snel even wat eten. Nog even mailen en dan is de (verjaar)dag alweer om.

Op de ranking van verjaardagen staat ie vrij laag. Krappe 4 .
Heb er zo goed als niet bij stil gestaan en dit is volgens mij mijn aller eerste verjaardag zonder ook maar 1 vriend of familielid om me heen. Maar de locatie is wel weer geinig. 36 worden in Thailand! Ik werd al eens 18 in een trein naar Milaan, volgens mij 32 in Swaziland en Mozambique (slechte reisdag was dat zeg!) en 35 in Ecuador waar ik een surrogaat familie had.

  vorig verslag

 volgende verslag