welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

opmerking voor de lezers

Hallo groepsreiziger. Gefeliciteerd. Je hebt met Googelen mijn site gevonden!
Je bent van harte welkom om hier te lezen maar
ik wil even uitleggen dat ik naast reisbegeleider ook gewoon een mens ben. Als privépersoon houd ik al jaren familie en vrienden via deze site op de hoogte van wat ik mee maak.  Dit zijn dus verslagen van mijn persoonlijke belevenissen en ervaringen. Die kunnen anders zijn dan die van de reiziger. Ik praat in mijn verslagen over niemand uit de groep, niet over de locale organisatie en niet over de Nederlandse. Maar wel over hoe ik dingen beleef. Ik zou graag de vrijheid houden om daar vrij in mijn privé blog over te schrijven.

Daar gaat ie dan!

18-4-2009
Al zo vaak op pad geweest en ook al zo vaak alleen maar toch is het deze keer anders. Ik ga een groepsreis begeleiden! En ook dat is niet voor het eerst maar deze keer gaat het wat minder tussen neus en lippen door als toen in Ecuador. Zenuwachtig ben ik niet echt. Ik heb er wel vertrouwen in dat het goed gaat…maar mijn hoofd loopt wel om want er zijn zoveel dingen waaraan ik moet denken en zoveel dingen die ik niet wil vergeten.

Jeroen brengt me naar Schiphol. Arme jongen moet in zijn weekend om 7.00 zijn bed uit. Om 9.00 kussen we elkaar gedag en een half uur later ben ik ingecheckt en kan ik opzoek naar ontbijt. Iedereen doet altijd zo negatief over Schiphol maar ik heb nu toch echt een aangename ervaring hier. Geen rij voor het inchecken, vriendelijke dame, korte rij voor de douane, vriendelijke dame die me alvast een fijne verjaardag wenst, vriendelijke man bij wie ik mijn flesje cola in moet leveren en die het helemaal met mij eens is dat cola “heeeeel gevaarlijk” kan zijn en een vriendelijke mevrouw van wie ik 2 minuten later dat zelfde flesje best nog eventjes terug mag om mijn pilletje mee in te nemen. Ze kijken niet eens meer naar het zakje met vloeistoffen trouwens. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voor ze die zotte regeling ook afschaffen (zoals de vliegtax).

Om 11.30 stap ik het vliegtuig van Singapore Airlines in voor een vlucht van 13 uur. Wat zijn die dames mooi en mooi gekleed! Ik denk dat dit de mooiste en best geklede stewardessen zijn die ik tot nu toe heb gezien. Mooi vliegtuig ook en wat een zee aan beenruimte!! Ik heb helemaal ruimte want het vliegtuig is niet vol en ik heb dus 3 stoelen tot mijn beschikking! En 3 kussentjes om lekker een bankje mee te bouwen. Er worden kranten rond gebracht en de entertainmentset is ook fenomenaal.
Ik besef me weer eens dat spaarzaam leven maakt dat je met kleine dingen al heel gelukkig bent.
Veel mensen verwachten dit allemaal in een vliegtuig maar ik vlieg voornamelijk met Ryanair en LTU enzo. Dan ben je al blij dat je 1 film over voetbal te zien krijgt op een vlucht naar Thailand!
Ik kijk Madagascar 2, The curious case of Benjamin Button (wat een behoorlijke buttfilm is maar het uitzicht op Brad Pitt maakt het wel dragelijk) en natuurlijk een aflevering HOUSE.

Ik heb een anti-jetlag berekening gemaakt. Ik kom om 6 uur ‘s ochtend locale tijd aan in Singapore. Volgens mij is er 5 uur tijdsverschil dus dat is om 1 uur ’s nachts. Ik mag van mezelf niet te vroeg in slaap vallen. Ik had gedacht om een uur of 21.00 Nederlandse tijd te gaan slapen tot 24.00. Helaas gingen om 22.00 de lichten alweer vol aan voor het ontbijt! Balen! Ik had er niet op gerekend dat we al om 24.00 zouden landen en ook niet dat ze al zo vroeg me wakker zouden schudden.

Ik kom dus behoorlijk brak aan in Singapore. Daar is het nog donker en al 32 graden maar dat merk je alleen eventjes in de loopbrug want dan sta je alweer in de airco. Ik besluit mezelf te trakteren op een slaapcabine. Die kosten €15 voor 3 uur en dat klinkt heel aantrekkelijk. Helaas ben ik niet de enige die dat vind dus ze zijn al uitverkocht. Ik vind een prachtige serene lounge met ruisende bomen en een kabbelent beekje met koi karpers en heerlijke kuipstoelen waarin ik me op kan rollen! Zo slaap ik nog een uurtje of 4. Dan kijk ik een stuk film in de gratis bioscoop, koppel ik mijn laptop even aan om gratis te internetten, wandel ik een tijdje door een echte tropische vlindertuin en neem dan het treintje naar terminal 2. En zo maak je 9 uur vol op luchthaven Singapore!

Na een vlucht van bijna 3 uur sta ik om 17. 45 in Chiangmai! Het blijft me een raadsel waarom de douane altijd een stempel zet op een toch al overvolle pagina ipv gewoon op de volgende lege pagina ! Ik heb een zakenpaspoort dus meer dan genoeg velletjes!
De hitte slaat je in het gezicht. Het is 40 graden met een vrij hoge luchtvochtigheid terwijl ik bloedneuzen heb van 16 uur climate controll in vliegtuigen. Ik stap in de tuktuk bij een gezellige Thaise dame en dan is het toch even genieten. De wind is warmer dan mijn fohn op de heetste stand en alle vertrouwde Thailand geuren komen binnen. Bloesem, stilstaand water, vlees op de grill, uitlaatgassen en jasmijnrijst. Het trekt allemaal mijn neus in!

Het hotel is voor mijn backpackers standaard lekker luxe. Ik herpak mijn tas ( zakmes in de dagrugzak, laptop in de gewone etc) en ga dan maar eens de straat op om te eten. Ik zit op 1 minuut lopen van de nachtmarkt. Ik eet een heerlijke Padthai en regel een lunch restaurant voor de eerste dag met de groep en ga dan naar het hotel. De hitte en de vermoeidheid hakken er in. Lekker slapen onder de airco!

  vorig verslag

  volgende verslag