welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Landeninfo en voorbereidingen Thailand 2007

 

Dit is de route die mijn moeder en ik ongeveer in ons hoofd hebben

WAT HOPEN WE TE ZIEN EN DOEN:
Mijn moeder en ik hebben 3 weken de tijd en hebben het volgende ongeveer in gedachte: Eerst even Bangkok, dan met de trein naar Chiang mai. Afzakken naar Ayuthaya, daarna richting Khao Yai NP en dan naar een eilandje, waarschijnlijk Ko Chang. En dan is het tijd om weer naar Bangkok te gaan.
update
Het eilandje is Ko Samet geworden en we hadden ook nog tijd voor Kanchanaburi!

KLIMAAT:
November en februari zijn de beste maanden om in Thailand te zijn omdat het dan niet zo nat en heet is. Het zuiden kan je het best bezoeken van maart tot mei als het in de rest van het land bloed heet is. In Bangkok zijn april en oktober de ergste maanden. In april kook je en in oktober regen je weg

VISA
De meeste toeristen kunnen zonder probleem 30 dagen blijven op het stempel dat je in je paspoort krijgt aan de grens. Even snel de grens over en dezelfde dag weer terug is goed voor weer 30 dagen.

GEZONDHEIDS RISICO'S:
DTP, hepatitis A en eventueel B, buiktyphus
Malaria risicogebieden zijn de grensstreken. Dengue fever komt de laatste jaren weer regelmatig voor.

GELD
valuta €1 =44 baht
Toen ik keek in april 2007. Kijk voor de recente koers op www.xe.com want de laatste tijd schommelt de Baht nogal dus er zit soms zelfs binnen een kort verblijf al een behoorlijk verschil in het aantal Baht dat je krijgt voor je Euro...zelfs als je bij dezelfde bank en dezelfde automaat pint! Wij hebben dit ontdekt in Bangkok.
De banken geven de beste wisselkoers.
Je betaald een commissie per ingeleverde travellers cheques dus wissel er een in met een groot bedrag. Pinnen is over het algemeen geen probleem.

BUDGET:
Als je erg budget reist dan kan je rondkomen van € 15 per dag. In Bangkok zal je meer kwijt zijn. Voor een maaltijd ben je zo'n € 2 tot € 4 euro kwijt en voor een overnachting € 4 tot €8

Retourvlucht Dusseldorf/ Bangkok
Ticket incl alle belastingen€498.00
per persoon met www.ltu.de
retour treinticket naar dusseldorf pp€ 50.00

Thailand (23 dagen)totaalper dag
vervoer€ 62.31 € 2.70
slapen € 58.49 € 2.54
eten € 128.47 € 5.59
visa €0.00€0.00
div € 97.95 € 4.26
entree/trips € 142.32 € 6.19
TOTAAL €489.54
DAGGEMIDDELDE € 21.28

de kosten voor Thailand zijn mijn kosten alleen maar dus wel reizend als stel ( met mijn moeder) dus 2 persoonskamers enzo. 3 weken vakantie in thailand heeft inclusief vlucht en trein dus € 1.037,- gekost.
Met mijn moeder heb ik ietsje luxer gereisd dan ik zelf zou doen maar vooral ook veel meer "leuke dingen" gedaan in een kortere periode dan tijdens de vorige reis. Hierdoor kwam mijn daggemiddelde dus op € 21.28.
Echt luxe was onze manier van reizen niet hoor!! maar we hebben de Nachttrein genomen ipv de bus en soms een kamer in een budgetguesthouse met een badkamer ipv gedeelde faciliteiten.

VERVOER NAAR THAILAND
Het vliegen naar Bangkok kan vrij prijzig zijn. Vanuit Duitsland is het vaak wat goedkoper (www.ltu.com) In Bangkok zelf kan je dan weer vrij goedkope tickets krijgen. Vanuit Cambodja, Laos en Myanmar zijn vele mogelijkheden om over land Thailand binnen te komen maar er zijn maar een paar overgangen legaal. Met de boot aankomen is ook een mogelijkheid. Er is een verbinding met Cambodja via zee en via de Mekong rivier. Maleisië heeft 4 grens overgangen.

VERVOER IN THAILAND
De bussen zijn gevaarlijk snel en hebben airco en meestal een goede service. Treinen zijn zeer comfortabel, op tijd, regelmatig, goedkoop en traag. Verder heb je taxi’s, tuk-tuks( een rikshaw met motor), songthaews( kleine pick-ups) en samlors( fiets rikshaw). Je moet met dit soort vervoer onderhandelen over de prijs voor vertrek!
Alle vervoersmiddelen die je kunt bedenken kunnen ook gehuurd worden.