welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

boulevard

4-11-2013, Vientiane

We kunnen rustig ontbijten voor we ons moeten melden bij het busstation. Ik was vergeten hoe grappig de oude landingsbaan is met zijn los lopende koeien en een klein marktje er op.
De bus naar Vientiane doet er 3.5 uur over. Een prima rit maar waarom moet die airco altijd op vriesstand?
Het busstation van Vientiane ligt 2 km buiten de stad. Met een saengtaw ( soort pick-uptruckje met twee bankjes en een dakje) worden we naar het centrum gebracht. Daar regelen we weer een andere tuktuk om ons richting een hotel te brengen. Onze eerste 3 opties zitten vol.
Door internet en wifi zijn dingen aan het veranderen. Op de bonnefooi een kamer zoeken is steeds lastiger want iedereen heeft al online gereserveerd. Na 2 opties af te hebben gewezen op “veel te duur” en “veel te basic voor dat geld” gaan we voor een kamer die groot is maar basic voor een klein beetje te veel geld. Maar het ligt in een rustig straatje en we zijn er klaar mee.

We lunchen bij Makphet. Een restaurant waar de straatkinderen een opleiding geven. Hier serveren ze laos eten dus niet de standaard friedrice. Jeroen heeft reepjes rund in beetleblad en ik heb kip met lemongrass, bamboo en geroosterde blaadjes. Best lekker.
Via een Wat of wat lopen we naar Big Brother Mouse om boeken te kopen voor Sander. €80 geeft een flinke doos boeken. Op de terugweg lopen we “het” stadion van Vientiane binnen. De ijselmeervogels hebben een groter stadion. Het voetbalveld was leeg maar de atheletiekploeg was aan het trainen.
Nadat we de doos met boeken hebben gedropt op de kamer gaan we richting de Mekong voor de zonsondergang.
Hier is veel veranderd. In 2008 was de oever nog 1 reeks pop-up eetkraampjes. In 2009 waren dat al restaurantjes op vlonder met muziek. In 2010 stonden er schuttingen om een bouwplaats. Nu is de strook land verbreed, loopt er een weg langs het water, is er een breed park aangelegd en een boulevard.
D
e weg gooien ze ’s avonds gewoon dicht dus iedereen wandelt en sport er nu. Hele fitnesslessen worden er gegeven.
In het park is ook een grote avondmarkt. We eten bij het schattige “nice to meet you” restaurant en gaan dan tijdig naar de kamer. Ik heb een slechte rug dag.

 vorig verslag

 volgende verslag