welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

monniken

1-11-2013, Luang Prabang

De wekker gaat om 5.30 want we willen de monniken hun ronde zien lopen. Gelukkig waren we om 4.00 ook al wakker geworden van de drums van een tempel.
We schieten in de kleren en gaan de straat op. Op de ochtendmarkt zijn ze al aan het opbouwen.
De monniken komen uit hun tempels en lopen in lange rijen langs de mensen die eten in hun bedelnap stoppen. Alles in serene stilte. Het enige dat je hoort is het storende geklik van camera’s

Terug in ons guesthouse was het de bedoeling om snel te douchen maar het werd een tukje gevolgd door langzaam douchen en aankleden.
We geven onszelf een schop onder onze kont en gaan een tuktuk zoeken die ons naar de Tat Sae waterval wil brengen.
Na een half uurtje rijden komen we in dorpje waar de longtailbootjes klaar liggen. Tien minuutjes stroom opwaarts zien we de waterval uitmonden in de rivier. Het is een prachtig brede waterval met heel veel poeltjes en terassen. Het water is magisch blauw. En gruwelijk koud maar Jeroen gaat er gewoon in. Ik ga liever kijken bij de olifanten die worden gewassen.

Na een paar uur hebben we het wel gezien en nemen we het bootje weer terug. We willen afgezet worden bij het uxo museum maar die is ’s middags dicht.
We gaan lunchen aan de Mekong en daarna hebben we een dipje. Dus zoeken we de kamer op voor een kort dutje onder de ventilator.

We lopen wat door het stadje en kopen een extra boek en gaan lekker eten bij een leuk klein tentje aan de achterkant van Wat Phu Si. Op de avondmarkt kopen we nog wat prulletjes en dan zit ons bezoek aan Luang Prabang er op.

 vorig verslag

volgende verslag