welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

grensplaatsje

28-10-2013, Chiang Khong

Op deze prachtige regendag gaan wij bussen. Met de tuktuk naar het grote busstation en daar in de coach naar Chiang Khong. De grens met Laos.

In de bus staat de airco op standje vrieskist terwijl het buiten net 20 graden is. We krijgen een flesje water en een pak koekjes en dan start de rit van 5 uur. Door het mooie groene golvende landschap.
Om 15.00 komen we aan in het niet al te charmante grens plaatsje Chiang Khong. Een tuktukdriver dumpt ons bij een willekeurig guesthouse en voor €7.50 hebben we een gammel, klein muf maar o zo schattig bungalowtje met uitzicht op de Mekong.

We lopen langs de Mekong richting de bootlandingsplek. Wat een heerlijke chaos. Er gaan vrachtwagens op boten die de lading nauwelijks lijken te houden. Ploeterend tegen de stroom in is het een wonder dat het niet zinkt. Gelukkig gaat het vervoeren van personen nog met de gewone, kanoachtige, longboats. Maar daar gaan we morgen pas gebruik van maken.

We vullen de tijd tot het diner met lezen en slapen. Als het donker begint te worden begint het ook gelijdelijk aan stil te worden op de rivier. De motoren komen tot rust en de kalmte van Laos bereikt onze kant van de rivier.

vorig verslag

 volgende verslag