welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Angel Art

 

13-11-2013, Bangkok
Om 11.00 vaart de longtailboot voor die ons naar de bus richting Paksé brengt. We gaan Laos achter ons laten. Om 14.30 worden we in Paksé afgezet waar de volgende bus ons weer oppikt. Om 16.00 staan we bij de grens. Lao uit en Thailand in. Het neemt iets meer dan een uur in beslag voordat alle stempels op de juiste plek staan. Dn weer een nieuw busje die ons naar de trein in Ubon Ratchatani brengt. Om 19.30 vertrekt daar de nachttrein. Voor mij houdt de reisdag hier op. Slaaptreinen vind ik leuk. Dat is voor mij een hoogtepunt van een vakantie. Dus hoewel het vervoer is ervaar ik het niet als “onderweg zijn”.
De bedjes worden opgemaakt en wij instaleren ons met een boekje.

14-11-2013
De bedjes in de slaaptrein hebben een zachter matras dan de hotels in Laos. En dat zegt heel veel over de hardheid van de matrassen daar.
Om 5.30 begint er leven in de trein te komen. Er moeten mensen uit op de verschillende stations. We zijn aan de rand van Bangkok maar het duurt tot 8.30 voordat we op centraalstation staan. Daar heeft Jeroen eerst een koffiestop nodig voor we op zoek kunnen naar een tuktuk.

We hadden alvast een kamer gereserveerd in Fortville mar die is om 10.00 ’s ochtends natuurlijk nog niet vrij.
Op Soi Rambutri zat altijd Tuk met zijn verse bruine brood dus die gaan we zoeken voor een laat ontbijt. De man is ondertussen grijs geworden maar zijn brood is nog steeds super.
En dan maar een beetje winkelen in de straten rond Ko San Road. Ook al zit er niet echt iets bij dat we willen hebben. Tot Jeroen een berg leuke t-shirts spot

Om 14.00 kunnen we de kamer op en tegen die tijd zijn we heel erg toe aan een verfrissende douche. Het zweet loopt namelijk weer in straaltjes van ons af.  Een uurtje later gaan we weer de straat op. Even kijken of Mr Tung van Angel Art (tattooshop) open is.
Hij heeft morgen misschien tijd. Aiaiai…. Verleidingen…..
Voor Jeroen deze keer Ik zit dit jaar al aan mijn taks.
’s avonds zijn er politieke bijeenkomsten bij het monument. Veel mensen maar weinig boeiend. Ik ga dus maar voor een manicure terwijl Jeroen een voetbalwedstrijd gaat kijken.  Als ik klaar ben ziet het er naar uit dat het gaat onweren. We lopen dus via de rivier en het mooie verlichte ford naar het hotel. We redden het niet om voor de bui binnen te zijn. Als verzopen katjes staan we na te druppen in onze kamer.

15-11-2013
De laatste dag van de vakantie start ik met een Masamancurry als ontbijt. Je kunt me niet gelukkiger maken.
Om 13.00 gaan we kijken of de klant van Mr Tung is op komen dagen.  Jeroen heeft geluk. Hij mag plaats nemen op de pijnbank en zijn tatoeage wordt de uren erna vakkundig uitgebreid.
Omdat mijn tattoo die Mr Tung jaren geleden gezet heeft begint te vervagen mag ik ook nog even een uurtje gaan zitten. Ik stap met een opgefriste tattoo naar buiten.
We eten nog even wat en pakken dan onze tas om in de taxi te stappen naar het vliegveld. De taxi is geen luxe maar noodzaak. Door de demonstraties kunnen er geen busjes rijden en moeten we flink om en lang in de file. Er was rekening mee gehouden dus we zijn gewoon op tijd op de luchthaven.

En dan vliegen we naar Nederland. Terugkijkend op een heerlijk ontspannen en mooie reis.

 vorig verslag

 volgende verslag