welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Wat Phu

9-11-2013, Champasak

Jeroen gaat een brommer huren. Dan kunnen we eerst naar Wat Phu en daarna kan hij op en neer rijden naar Pakse omdat we toch wat meer geld nodig hebben.
Wat Phu is een tempelcomplex uit de khmer periode en staat er al 15000 jaar met wat uitbreidingen tot aan de ankor periode.
Er liep ook een directe weg van Champasak naar Angkor in Cambodja. De restanten van de tempels liggen tegen een heuvel op en de symmetrie en de grootsheid van het complex was uniek voor de periode.
Enorme waterbassins, enorme paden, zeer steile trappen en bergen stenen die door goed geluk nog bij elkaar worden gehouden. De boel lijkt hier echt ieder moment in te kunnen storten. De restauraties zijn dus echt nodig. Ik hoop dat ze het een beetje mooi doen.

We komen compleet beplakt van het zweet de berg af. De wind op de brommer is aangenaam. We gaan op zoek naar een ander tempelrestantje en komen daarbij over zandpaden door rijstvelden waar niet veel toeristen komen.
Die conclusie trekken we naar aanleiding van de zeer verbaasde gezichten van de mensen.
We vinden het hoopje stenen niet maar we maken wel mooie foto’s en hebben een leuk onderonsje met 5 kinderen. Eerste vinden ze ons eng maar je foto terug zien is toch zeker de moeite waard.

Terug in het guesthouse lopen we even onder een lauwe douche door en dan rijdt Jeroen naar Paksé om geld te halen. 2,5 uur later is hij terug.
We stappen nog even op de brommer om door wat andere dorpjes te rijden die aan een stoffig weggetje liggen. En we willen even kijken bij het oogsten van de rijst. We zijn meer dan welkom om te kijken. De vrouw met de waterbuffels wil zelfs wel even poseren voor de foto.
Als het gaat schemeren brengen we de brommer terug en gaan we eten bij een nieuw restaurantje aan de Mekong

 vorig verslag

 volgende verslag