welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Goud

5-11-2013, Vientiane

De buskaartjes die we willen hebben voor morgen kunnen we bij de bureautjes niet krijgen dus moeten we zelf naar het busstation. En die ligt 8 kilometer buiten de stad. Twee tuktuk mannen strijden om onze rit. Ze vragen €18 en €20.
alsof wij gek zijn.
Een meneer met een prachtig nieuwe auto met airco komt op ons af en biedt €8. Incl rit naar het nationale monument waar hij wacht tot we klaar zijn. Verkocht!

Zijn engels is heel goed dus we hebben een onderhoudend gesprek in de auto over de veranderingen en met name bij de jeugd.
Op het busstation worden we lettelrijk als pingpongballetje heen en weer gestuurd. Beide loketten kunnen/willen ons de kaartjes niet verkopen. Onze chauffeur spring bij. Het geval wil dat we de eerste zijn die deze bus willen boeken en als er niet meer klanten komen dan moeten ze met verlies rijden. Maar ja, iemand moet toch de eerste klant zijn…?!?
Met veel pijn en moeite krijgen we dus toch een kaartje. Yeah!1 morgen 12 uur in de bus!
J

Tijd om toeristje te spelen. Pha That Luang is het belangrijkste monument van Laos. Een grote goude stupa die mooi aftekent tegen de felblauwe lucht. Naast de hoofdstupa staan nog wat tempels een eentje is in aanbouw. Nu kunnen we mooi het vakmanschap zien van de heren die uit beton lotusbloemen maken.
Op het grote terrein voor de stupa zijn ze een markt en een kermis aan het opbouwen voor het grote festival van komende week.
Het gammele en primitieve van de attracties is aandoenlijk. De schooljeugd gaat alvast helemaal los in de botsautootjes.
We pakken een tuktuk naar de markt. Daar is alleen een shoppingmall omheen gebouwd sinds de laatste keer dat ik hier was en nu niet veel meer aan.

Al lopend langs een oude stupa, een tempel en een fontein gaan we richting lunch. Daarna is het tijd voor een siësta op de kamer. Het is vandaag erg warm en we hebben de hoogtepunten van Vientiane gehad.

Aan het einde van de middag flaneren we nogmaals op de boulevard. Het is er levendig dus er valt genoeg te zien. Als souvenir kopen we een lepel en een sleutelhanger gemaakt van bommen. Laos is namelijk het zwaarste gebombardeerde land tijdens de “vietnam” oorlog. Het hele land ligt nog steeds vol met bommen. En er zijn een paar dorpen die van het metaal nu gebruiksvoorwerpen maken. En hanger voor aan een ketting in de vorm van een vredesduif

Na het eten op tijd naar bed want we moeten morgen vroeg op…

 vorig verslag

 volgende verslag