welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Naar Laos

26/27-10-201, Amsterdam /  Chiang Mai

Het is een prachtige herfstmorgen. 26 oktober en ze verwachten vandaag weer 20 graden! En wij gaan de komende 24 uur overdekt zitten. :-)

Mijn moeder en Vera brengen ons naar Schiphol waar om 14.20 onze vlucht naar Bangkok vertrekt. We vliegen met China Airlines. De bekleding en de uniformen zijn lila. Het heeft wel wat.
Het is een wat kleiner toestel dus we zitten naast elkaar zonder buurvrouw of man. Fijn!
Ik gooi een paar pillen naar binnen om 12 uur vliegen met spit dragelijk te maken en ben al snel zeer relaxed.
Om 6.40 landen we in Bangkok. Hoe laat het precies is in Nederland weten we niet want de klok gaat deze nacht om. Dus ergens tussen 2.00 en 3.00
De douane duurt een eeuwigheid. Tas pakken, pinnen en shuttlebus zoeken naar de volgende luchthaven. Airasia vliegt vanaf de oude luchthaven dat ongeveer een uurtje rijden verder op ligt.

Na het inchecken bij Airasia ontbijten we met gebakken rijst. LOVE ASIA! Dan het volgende vliegtuig in en om 12.40 zijn we in Chiang Mai. Het is bewolkt en niet zo warm. Een graadje of 22.
We nemen een tuktuk zodat we lekker de uitlaatgassen, de putjesluchten en de marktgeuren kunnen opschuiven. Yeah....we zijn weer in Thailand ( en dat is dus niet cynisch want wij worden blij van de herkenning van deze geuren).

Nadat we de spullen hebben gedropt in het hotel lopen we de stad in. Gewoon een beetje slenteren, lunchen, een toerburotje zoeken om een minibus voor morgen te regelen. Dat gaat hem echter niet worden. "fully booked". Dus gaan  we morgen gewoon met het openbaar vervoer. Kunnen we alleen niet uitslapen. Maar vooruit.... het is goedkoper dus ach.

Na een kleine siesta gaan we 's avonds de nachtmarkt op om lekker te eten. Kip met cashewnoten, spinazie met knoflook in oestersaus, gebakken rijst, kip van het spit, en jasmijnrijst. Alleen al voor het etenzou je 4 keer per jaar naar Thailand willen!

vorig verslag

volgende verslag