welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Victoria meer

27 februari 2010 Kericho - grens Kenia / Tanzania  - Mosuma

De wekker gaat om 6.00. Het is een grensdag. In de bus zit de sfeer er in. We zingen allerlei liedjes maar we komen vaak niet verder dan de refreinen.
We lunchen bij de grens. Het is een rustige overgang met een parkeerplaats waar we in de berm rustig wat kunnen eten. In de bus vullen we de papieren in en John gaat met alles naar de twee douanes. Ook regelt hij een meneer die de bus in komt (veilig) om geld te wisselen tegen een redelijke koers. De eerste 6 dagen in Tanzania kunnen we namelijk  niet pinnen of wisselen bij een bank.

En dan rijden we een nieuw land binnen. Het valt op dat er veel lemen hutjes staan. Dat zag je in Kenia bijna niet. De dames gaan gekleed in mooie kleurrijke doeken en zijn een stuk gevulder dan de Keniaanse vrouwen.Het landschap zit vol koppies, een soort kale ronde rotsen.
Het regent weer eens als we de Mara rivier oversteken. Om een uur of vier komen we aan bij het plaatsje Musoma bij het Victoria meer. Dit meer is 2 keer groter dan Nederland!!.
Het is warm en de camping ligt aan een mooi zandstrandje.......maar we mogen het water niet aanraken in verband met bilharzia

Het uitzicht over het meer is prachtig. De zon gaat onder en de Dow zeilbootjes komen terug van het vissen. Er vliegt ook een Open Billed Stork (Gaper). Bizarre bek heeft die.
Als we zitten te eten loopt er een groepje mensen achter ons lang. Een vrouw haalt snel haar hand door mijn haar. Hoe bizar!
Ik ga vroeg naar ben en Jeroen gaat nog naar de bar. Midden in de nacht moet hij er uit om het dekzeil op de tent te leggen (ja, alweer regen) ... en op die van alle anderen.

 vorig verslag

 volgende verslag